Karjuse pirukas

Kogus: 6-8 portsjonit

  1. Keeda kooritud ning kuubikuteks lõigatud kartulid pehmeks, kurna korralikult ning tambi need margariini, koore ning maitseainetega kohevaks kartulipudruks.

  2. Haki sibul, porgand, sellerivars ning küüslauguküüned ning prae need oliiviõlis keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa tüümian ja rosmariin ning prae veel 1 minut.

  3. Lisa kurnatud läätsed, tomatipasta, palsamiäädikas, sojakaste ja jahu ning sega korralikult kuni jahu on ühtlaselt kastmesse segunenud.

  4. Lisa köögiviljapuljong, sinep, herned, mais, sool ja pipar ning kuumuta segu 5 minutit sagedasti segades.

  5. Määri paksu põhjaga keskmise suurusega ahjupott õliga ning lisa sinna läätsesegu. Selle peale kuhja supilusika kaupa kogu kartulipuder, jaota see ühtlaselt laiali ning vea kahvliga pudrule triibud peale. Küpseta vormi 200 kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulipuder on pealt kuldseks ja krõbedaks muutunud.

Täidis
suur sibul1 tk
porgand1 tk
varsselleri vars1 tk
küüslaugu küüs3 tk
oliiviõli2 spl
kuivatatud rosmariin1 tl
kuivatatud tüümian1 tl
pruunid keedetud läätsed2 purki/3 tassi
nisujahu (võib asendada riisijahuga)2 spl
tomatipasta2 spl
sojakaste1 spl
Dijoni sinep1,5 tl
sügavkülmutatud herned1 tass
sügavkülmutatud või konserveeritud mais1 tass
köögiviljapuljong1 tass
sool1-2 tl
must pipar1 tl
palsamiäädikas2 tl
Kartulipuder
kartul1 kg
taimne margariin4 spl
taimne köögikoor (nt Tere või Oatly)3 spl
küüslaugupulber1 tl
sool1-2 tl
must piparnäpuotsatäis

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!