Karjala pirukad

Võta näpust- väga toredad ja tervislikud pirukad!


VALMISTAMINE:

Kogus: 30 tk

Riisipuder:

1. Pane vesi potti ja lase keema tõusta. Lisa hulka riis ja keeda segades 5 minutit.
2. Lisa hulka taimne piim, lase podisema tõusta ja seejärel alanda kuumust. Hauta aeg-ajalt segades 40-45 minutit. Puder peaks jääma mõnusalt kreemine ja mitte üleliia vedel.
3. Sega hulka sool, suhkur ja soovi korral kookoskoor. Tõsta puder pliidilt ja jäta kaane alla järelhauduma ning jahtuma.

Tainas:

1. Samal ajal, kui riisipuder jahtub, valmista tainas. Selleks sega kokku rukkijahu, nisujahu ja sool.
2. Samal ajal, kui riisipuder jahtub, valmista tainas. Selleks sega kokku rukkijahu, nisujahu ja sool.
3. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa hulka toiduõli. Tainas peaks jääma vormitav. 

Pirukate valmistamine:

1. Jaga tainas 30 võrdseks osaks ja vormi neist pallikesed. Rulli igast taignapallist õhukesed ovaalsed põhjad.
2. Lisa igale taignapõhjale u 1 cm paksune pudrukiht nii, et taigna ääred vabaks jääksid.
3. Keera taigna servad pudruga kaetud osa peale ja näpista kinni. Veendu, et protsessi käigus taignapõhjad ära ei kuivaks – selleks võid need enne lahtirullimist rätikuga katta.
4. Küpseta pirukaid 250-kraadises ahjus 10-15 minutit. Küpsed pirukad pintselda pealt õliga.

Serveerimissoovitus: taimne munamääre


Riisipuder:
pudruriis2 dl
vesi4 dl
taimne piim9 dl
sool1 tl
suhkurnäpuotsatäis
kookoskoor või kookospiima tahke osa2 tl soovi korral
Tainas:
rukkijahu7-8 dl
nisujahu3 dl
vesi4 dl
õli1 dl
sool1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!