Kaneeli-rosinakringel

Kringel on ikka olnud üks peamisi ehteid sünnipäevadel või peolaual.

  1. Lisa 150 g nisujahu, 20 g suhkrut ja 6 g kuivpärm suurde kaussi.
    (6g kuivpärmi võrdub selles retseptis 25 g presspärmile)
  2. Soojenda piim käesoojaks ja lisa see kuivainetele.
  3. Lase taignal 15 minutit soojas kerkida.
  4. Pärast 15 minutit lisa taignale 300 g nisujahu, 70 g suhkrut, sool segule. (Soovi korral ka kardemon).
  5. Lisa pidevalt sõtkudes ka margariin/või.
  6. Sõtku kuni tainas on ühtlane ja tuleb kausi ning käte küljest lahti.
  7. Lase soojas kohas vähemalt tund aega kerkida.
  8. Pane rosinad vette likku ja lase natuke seista. Kalla rosinad sõelale ja loputa puhta veega ning jätta seisma.
  9. Täidise jaoks sega kokku toasoe margariin/taimne või, fariinsuhkur ja kaneel.
  10. Kui tainas on kerkinud, siis kalluta ta jahusele lauale.
  11. Rulli tainas ühtlaseks ristkülikuks.
  12. Määri kringlile täidis ja laota taignale ka rosinad
  13. Rulli taigen kokku.
  14. Terava noaga lõika kringel pikkupidi pooleks ja punu tainaribad kokku ning keera ringiks
  15. Tõsta kringel ahjuplaadile ja lase 20-30 minutit kerkida.
  16. Määri kringel nt taimse piimaga.
  17. Küpseta kringlit 180-200 kraadi juures 25-30 minutit.
  18. Lase jahtuda ja kaunista kas tuhksuhkru või šokolaadiga
  19.  Šokolaadikatte jaoks soojenda veevannil 50 ml taimset piima koos 100 g tumeda šokolaadiga. Kui šokolaad on taimses piimas piisavalt sulanud, siis võtta vesivannilt ja sega kokku. Määri see kringli peale

Nipp! Kringlile ilusa läike andmiseks võid kringlit määrida pärast ahjust väljavõtmist ka aprikoosimoosi või hoopis kollase ploomimoosiga.

Eeltaigen:
taimset piima250 ml
nisujahu150 g
suhkur20 g
kuivpärm6 g
Taigen:
nisujahu300 g
suhkur70 g
sool2 g
Soovi korral kardemon2 g
taimne margariin või taimne või (nt Vioblock)80 g
Täidis:
taimne margariin või taimne või80 g
fariinsuhkur90 g
kaneel10 g
rosinad200 g
Kate
taimne piim50 ml
tume šokolaad (nt 56% Kalevi tume šokolaad)100 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!