1 purk

musti ube

1 purk

Cannellini ube (võid asendada muude ubadega)

2

tomatit (väikesteks tükkideks hakitud)

3-4 spl

tomatipastat

1

paprika (hakitult)

1

väike sibul

3-4

küüslauguküünt (hakitult)

1 tl

köömneid

1 tl

oregaanot

0,5 tl

tšillipulbrit

0,25 tl

Cayenne'i pipart

0,25 tl

musta pipart

1 tl

laimi mahla

1,5 tassi

köögiviljapuljongit

1 tl

õli

Kaunistamiseks

rohelist sibulat, koriandrit, avokaadot

Täna toome Sinuni taas ühe mugava ja kosutava roa.  Kahe oa tšilli!

Mugava selles mõttes, et vaja läheb vaid üht potti ja seega pääsed suuremast nõudepesust – JESS! Kosutava selles mõttes, et kui oled kausitäie ära söönud, on mõnust mõmisema panev täiskõhutunne garanteeritud. Lisaks saad end hästi tunda ja kiita selle eest, et oled tarbinud hulga kaunvilju, mis on nii tervislikud ja mida me, olgem ausad, ikka igapäevaselt piisavalt palju ei tarbi. Selle, millised oad Sina kokku sobitad, saad ise otsustada. Kasutada võib vabalt ka kikerherneid. Lisaks sobib seda tšillit nautida eraldiseisva roana või siis näiteks riisi, kuskussi või bulguriga.
Meie poolt toodud kogusest piisab umbes neljale, kuid kui riisi vms kõrvale teha, jagub suuremalegi kambale. Ja mõelda vaid – Sul kulub toiduteoks kokku vaid pool tunnikest! Asume asja kallale! 

VALMISTAMINE
Lase pann soojaks, lisa õli, seejärel aseta pannile sibul ja küüslauk. Prae 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa paprika ja vürtsid ning sega korralikult läbi. Prae 3-4 minuti jagu.
Seejärel sega juurde laimi mahl, hakitud tomatid, tomatipasta ja sool.
Lisa oad ja puljong. Sega korralikult ning lase kaane all 15 minuti jagu podiseda.
Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral võid lisada ka tüümiani või teisi sarnaseid maitsetaimi. Kui tšilli tundub hapukas, lisa umbes ½ tl suhkrut, et maitseid tasakaalustada.
Lase veel veel 5-10 minutit toidul valmida.
Serveerimiseks kasuta nt avokaadot, kaerakoort või taimetoitlaste kastet. Kõrvale ampsamiseks sobib hästi must leib. Ja nagu öeldud – toit maitseb imehea ka riisi, bulguri või kuskussiga!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas