Kaerakliipuder kaneeli ja õuntega

Vaikselt hakkab suvekuumust välja vahetama kargem sügisesoojus. Soojenda oma hommikuid selle mõnusa siidise ja tervisliku pudruga. Kaerakliid on suure kiudainesisaldusega ja täidavad kõhtu eriti hästi.

  1. Pane pott tulele ja lisa potti tükeldatud õunad ning vahtrasiirup. Lase segul vaikselt mullitama tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase õuntel kaane all pehmeks muutuda, selleks kulub umbes 5 minutit.
  2. Kui õunad on pehmed, lisa kaneel, sool, kaerakliid ja mandlipiim ning pähklivõi.
  3. Keeda segu veel umbes 5 minutit ja sega pidevalt. Puder on valmis, kui see on mõnusalt siidine, paks ja ühtlane. Kui segu on liiga paks, võid veel pool tassikest piima juurde lisada.
  4. Serveeri puder oma lemmiklisanditega.
Hapukas õun1 väike
Vahtrasiirup või agaavinektar2 spl
Kaneel0.5 tl
Sool1/4 tl
Kaerakliid3/4 tassi
Mandlipiim1,5 tassi
Mandli- või maapähklivõi1 spl
Lisandid: marjad, seemned, pähklid, puuviljad, šokolaadSoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!