Soe ja krõbe Iiri pirukas sobib imeliselt alanud sügiseks! Piruka mõnusaks täidiseks on lihtsad ja imehead koostisosad – kartul, kapsas, sibul, porgand, tempeh ja ürdid.
Kogus: 16 tk
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Võta lehttainas sügavkülmast ja lase 20-30 minutit sulada.
- Keeda tempeh vees või köögiviljapuljongis vähemalt 10 minutit.
- Pane hakitud porgand, sibul ja küüslauk suurele pannile ja kuumuta keskmisel kuumusel koos vähese vee või puljongiga umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud kapsas, kartulid ja tempeh (haki peeneks või jäta suuremad tükid) ja kuumuta veel, kuni kartulid on pehmed (5-10 minutit).
- Lisa ürdid, sool, pipar, tomatikaste, koriander ja äädikas ning kuumuta veel paar minutit, kuni segu muutub kleepuvaks.
- Rulli lehttaigen õhemaks. Lõika lehttaignast u 10 cm läbimõõduga ringid. Kui sul jääb taignajääke, siis mudi need ühtseks palliks kokku ja rulli uuesti õhemaks.
- Pane poolte taignaringide keskele paar spl täidist ja aseta peale teine ring tainast. Vajuta ääred kahvliga kinni.
- Lõika piruka keskele ristike ja soovi korral pintselda oliiviõliga, mis teeb pirukad krõbedamaks.
- Küpseta umbes 20 minutit, kuni pirukad on pealt krõbedad.
- Lase enne serveerimist jahtuda.