Hernesupp suitsuse tofuga

Pakasel talvepäeval võib tekkida tahtmine soojendada end mõnusa nostalgilise supiga. Proovi seda tummist ja suitsuse mekiga hernesuppi, mille teeb veel paremaks krõbe suitsutofu. Retseptist jagub 5-6 portsuks.

Hernesupp

  1. Prae suures potis hakitud sibul ja porgandid õlis kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).
  2. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta 2 minutit.
  3. Sega tüümian, pune, suitsupaprika ning pipar köögiviljadega kokku ja vala potti loputatud herned, loorberileht ning värske tüümian.
  4. Lisa segule puljong, lase sel keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et supp vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult 1 tund kuni herned on pehmed.

Suitsutofu

  1. Lõika tofublokk 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.
  2. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks/ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
  3. Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ning serveeri supiga.
Hernesupp
suur sibul1 tk
porgand3 tk
küüslaugu küüs3 tk
sool1 tl
sojakaste2 tl
must pipar0,75 tl
kuivatatud pune1 tl
kuivatatud tüümian1 tl
suitsupaprika2 tl
kuivatatud poolitatud kollased herned450 g
köögiviljapuljong6 tassi
värske tüümian6 oksa
loorberileht2 tk
oliiviõli1 spl
Suitsutofu
kõva tofu250 g
hele sojakaste4 spl
riisiäädikas1 spl
suitsuekstrakt (või 1 spl suitsupaprikat)3 tilka
agaavisiirup2 spl
oliiviõli2 spl (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!