Falafelid tzatziki kastmega

Kui Lähis-Ida ja Kreeka maitsed kohtuvad ja toovad Sinuni ühe eriti suust vett jooksma ajava retsepti.

Valmistamine:

  • Pane kikerherned likku minimaalselt 12h või üleöö. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis jäta see samm vahele.
  • Purusta köögikombainis leotatud kikerherned, sibul, küüslauk ja maitsetaimed.
  • Sega suures kausis kokku püreestatud kikerherne segu koos ülejäänud maitseainetega. Vajadusel lisa veidi vett. Segu peab jääma niiske, kergelt pasta laadse tekstuuriga.
  • Vormi käte vahel või jäätisekulpi kasutades pallid ning aseta küpsetuspaberiga laotud ahjupannile. Spreita falafelid õliga üle ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220C 25-30min, neid vahepeal pöörates.
  • Tzatziki jaoks riivi kurk suurema riiviga. Pigista riivitud kurkidest võimalikult palju vedelikku välja. Riivi küüslauk juusturiiviga. Sega kõik koostisosad omavahel kokku, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. Serveerides nirista veidi oliiviõli kastmele peale. Kõige maitsvamad on falafelid kuumalt ning kaste külmalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

Falafelid
kuivatatud kikerherned400 g
korianderilehedsuur kimp
petersellisuur kimp
sibul1 tk
kûûslauguküüs4 tk
seesamiseemned1 tl
kikerhernejahu1 tl
küpsetuspulber1 tl
paprikapulber1 tl
köömned1.5 tl
sool1 tl
pipar1 tl
oliiviõliserveerimiseks
Tzatziki kaste
värske tillsuur kimp
suur kurk1 tk
küüslauguküüs2 tk
sidrunist pressitud mahl1/2
Alpro maitsestamata kreeka stiilis jogurt400 g
maitsepärm2 tl
sool1 tl
pipar0.5 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!