Chilli sin carne

Too oma kööki Mehhiko maitseid selle soojendava ja vürtsika chilli retseptiga. Kogusest saab umbes 8 portsjonit.

  1. Haki sibulad, sellerivarred, porgandid, paprika, tšillipipar ja küüslauk ning kurna ja loputa oad.
  2. Kuumuta sügavas pannis või paksu põhjaga suuremas potis õli ning prae hakitud sibulaid 3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ülejäänud hakitud köögiviljad ning prae keskmisel kuumusel 3 minutit.
  3. Lisa kuivatatud sojahakis, vürtsid, sool ning tomatipasta või tomatipüree ja kuumuta 3 minutit korralikult segades.
  4. Lisa tomatikonservid ning köögiviljapuljong ning kuumuta segu kuni see keema tõuseb. Sega korralikult ning lase 3-4 minutit podiseda.
  5. Alanda kuumus, lisa kurnatud oad ning lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Maitse ning lisa vajadusel soola ning vastavalt kuumataluvusele tšilli- või Cayenne’i pulbrit.
  6. Serveeri riisiga ning kaunista nt koriandri või rohelise sibula ja värske tšilli viiludega. Pajaroa teeb mahedamaks ka lusikatäis taimset hapukoort.

kuivatatud sojamass (nt Bon Soya)500 g
punased konservoad500 g
konserveeritud tomatid2 purki
köögiviljapuljong500 ml
punane paprika3 tk
porgand2 tk
sellerivars2 tk
sibul2 tk
küüslauk3 küünt
tomatipasta või tomatipüree5 spl
tšillipipar1 tk
oliiviõli2 spl
paprikapulber2 spl
soolmaitse järgi
vürtsköömne pulber2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!