Brokoli orsoto

Orsoto on risoto tummisem versioon, mis pärineb Veneetsia lähedalt ning valmib hoopiski odrakruupidest. Soovitame kasutada retseptis Härmavilja brokolit.

  1. Soovi korral pane päev enne valmistamist odrakruubid liitrisse vette seisma.
  2. Kurna kruubid ja jäta soovi korral 500 ml vett alles.
  3. Lõika porrulauk õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis mõni minut. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minut.
  4. Tõsta pool porru-küüslaugusegu mikserisse või kaussi.
  5. Lisa pannile jäänud porrulaugule odrakruubid, 500ml vett ja puljongikuubik.
  6. Lase 20 minutit vaikselt keeda.
  7. Samal ajal, kui odrakruubid keevad, lisa ülejäänud porrulaugule hakitud basiilik, õli, sidrunimahl ja vesi ning purusta kas saumikseriga või kannmikseriga pastaks.
  8. Kui odrakruubid on 20 minutit vaikselt keenud, lisa brokoli.
  9. Keeda veel vaikselt 5-10 minutit, kuni odrakruubid ja brokoli on pehmed.
  10. Lisa eelnevalt tehtud pasta ja kuumuta veel paar minutit.

odrakruubid100 g
puljongikuubik / puljongipulber1 tk / 2 spl
rapsiõli2 tl
porrulauk1 tk
küüslauguküüs2 tk
värske basiilikpeotäis
sidrun1/2 tk
vesi3 spl
Härmavilja brokoli400 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!