Orsoto on risoto tummisem versioon, mis pärineb Veneetsia lähedalt ning valmib hoopiski odrakruupidest. Soovitame kasutada retseptis Härmavilja brokolit.
- Soovi korral pane päev enne valmistamist odrakruubid liitrisse vette seisma.
- Kurna kruubid ja jäta soovi korral 500 ml vett alles.
- Lõika porrulauk õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis mõni minut. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minut.
- Tõsta pool porru-küüslaugusegu mikserisse või kaussi.
- Lisa pannile jäänud porrulaugule odrakruubid, 500ml vett ja puljongikuubik.
- Lase 20 minutit vaikselt keeda.
- Samal ajal, kui odrakruubid keevad, lisa ülejäänud porrulaugule hakitud basiilik, õli, sidrunimahl ja vesi ning purusta kas saumikseriga või kannmikseriga pastaks.
- Kui odrakruubid on 20 minutit vaikselt keenud, lisa brokoli.
- Keeda veel vaikselt 5-10 minutit, kuni odrakruubid ja brokoli on pehmed.
- Lisa eelnevalt tehtud pasta ja kuumuta veel paar minutit.