Borš

Borš on argipäeva lemmik, mis soojendab sügisel eriti hästi. Värviline peedisupp meeldib ka pere noorematele liikmetele. Sooja supi kõrvale on mõnus haugata musta leiba.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ning pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
  2. Seejärel lisa peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.
  3. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korra veel keema tõusta.
  4. Serveeri niisama, raputa peale seemneid või lisa kaerakoort.
vesi3 l
keskmine või suurem peet 1
suurem porgand 1
sibul 1
seller 1 peotäis
selleri lehed1 peotäis
õli1 spl
äädikas3 spl
sool, pipar, petersellmaitse järgi
seemnedsoovi korral
kaerakoorsoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!