1 purk

ube (punaseid või valgeid)

umbes 200g

riivitut bataati

1

sibul

80g

(täistera) nisujahu

2 tl

karripulbrit

1 tl

tüümiani või mõnd muud meelepärast kuivatatud ürti

maitse järgi soola ja pipart

 Jagame Sinuga hoolikalt valitud ja meie poolt korduvalt läbi proovitud bataadikotleti retsepti. Neid iseloomustab hästi mõnusalt krõbe ümbris ning pehme ja mahlane sisu. Kõrvale sobib süüa nii kartulit, riisi, tatart või mida iganes muud!

VALMISTAMINE
Pese, koori, riivi bataat ja seejärel aseta see suurde kaussi. Lisa kaussi peeneks hakitud sibul.
Kurna oad jooskva vee all, seejärel blenderda ühtlaseks (või mudi käte vahel puruks) ja sega bataadi massi hulka. Lisa jahu ja maitseained ning sega kogu kotletimass hoolikalt läbi (mass peab jääma tihke ja tugev) ning vormi taignast kotletid.

Kuumuta pann ja lisa pannile õli, prae kotlette keskmise kuumusega tulel u 5-6 minutit mõlemalt poolt.

Kui soovid, võid osa kotlettidest külmutada ja siis mugavalt mil iganes isu peale tuleb, sügavkülmast haarata.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Illustreeriv pilt: Will Cook for Smiles