Lasanje

Kui soovid midagi eriti toitvat ja mõnusat, siis see lasanje on just Sulle! Kihiline, valgurikas ja kreemjas – täiuslik lõuna- või õhtusöök, mis täidab kõhu ja toidab hinge.

  1. Nõruta läätsed ja sega need kausis tomatipüreega. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Tükelda keedupeet ja lisa läätse-tomatikastmesse.
  3. Pane blenderisse leotatud india pähklid, tofu, maitsepärm, sidrunimahl, basiilik, oregano ja küüslaugupulber. Blenderda, kuni tekib kreemjas kaste. Vajadusel lisa veidi vett või kaerapiima, et segu oleks ühtlane ja kreemjas.
  4. Määri küpsetusanuma põhja natuke tomati-läätse segu. Kata lasanjeplaatidega. Seejärel lisa kiht india pähkli-tofu kastet. Korda kihte, kuni koostisosad on otsas, lõpetades kastmekihiga.
  5. Soovi korral puista peale taimset riivjuustu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180°C juures 40 minutit.
  6. Eemalda foolium ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni lasanje on pealt õrnalt kuldne ja läbi küpsenud.

konserveeritud läätsed1 purk (240 g)
tomatipüree800 ml
leotatud india pähklid130 g
tofu450 g
maitsepärm20 g
sidrunimahl3 spl
kuivatatud basiilik1 tl
kuivatatud oregano1 tl
küüslaugupulber1/2 tl
keedupeet (soovi korral)1 tk
lasanje plaadid1 karp
taimset riivjuustu (soovi korral)180 g
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!