Kukeseenekaste

Kukeseenekaste on imemaitsev nii keedu-, prae- ja ahjukartuliga, kuid ideaalselt sobib ka pasta või riisiga. Kui kukeseeni pole saadaval, asenda need näiteks šampinjonidega. Antud kogusest jagub umbes kolmele.

VALMISTAMINE:

  1. Pane kartulid, pasta või riis keema. Kui kasutad kartulit, siis kulub kolmele umbes pool kilo.
  2. Puhasta kukeseened ning poolita need.
  3. Lase pann kuumaks ja kuumuta kukeseeni 3 minutit, et neist üleliigne vesi välja aurustuks.
  4. Lisa pannile 1-2 spl õli või margariini (võisema maitse saavutamiseks). Kui rasvaine on kuum/sulanud, lisa hakitud sibul ja prae veel 5 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa soola-pipart vastavalt maitsele.
  5. Lase segul keskmisel kuumusel kaane all haududa, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud ja seened on mõnusalt kuldse värvuse omandanud. Vala peale taimne koor, lisa vesi ja sega korralikult.
  6. Sega kastmesse soola-pipart, hakitud tilli, sinepit ning maitsepärmi.
  7. Lase kastmel mõni minut kaane all soojeneda ja podiseda.
  8. Kuhja taldrikule mõnus kuhi omale meelepärast lisandit, värsket tomatisalatit ja uputa kukeseenekastmesse.
riis/pasta/kartul200 g/500 g
kukeseened, hakitud300-400 g
taimne koor200-250 ml
vesi1/4 tassi
sibul, hakitud1
taimne margariin 1-2 spl
värske till1 peotäis
mahe sinep1 spl
Bon maitsepärm2 spl
sool, piparmaitse järgi

Не пропусти ничего важного!