Saaremaa Tatroto Ürdikreemi & Viljapõlluseemnetega

  1. Pese toortatar. Lase vesi keema, lisa supilusikatäis soola, lisa tatar, sega läbi, aseta kaas peale, tõsta tulelt kõrvale ning lase seista 30 minutit.
  2. Võta blender, aseta ürdid blenderisse ja 30 grammi tudraõli ürtide peale. Keeda kannuga tassitäis kuuma vett ning vala ürtide ja õli juurde. Lase blenderil täiskiirusel 5 minutit töötada. Sega segu valmis tatrasse. Kui soovid kleepuvamat tekstuuri, lisa ise värskelt riivides vegan juustu/ parmesani.
  • 1 liiter vett
  • 500 g toortatart
  • 1sl soola
  • 25 g spinatit
  • 25 g lehtpeterselli
  • 10 g tilli
  • 30 g tudraõli
  • 250 ml kuuma vett
  • Vabal valikul 1 teelusikatäis seemneid: puhastatud kanepiseemned, päevalilleseemned, linaseemned, tudraseemned, kõrvitsaseemned – röstitult;
  • garneerimiseks murulauku, tudraõli ja parmesani või vegan juustu