Kanepiseemned

Kanepiseemned on olnud põhjusega pikka aega olulisel kohal eestlaste toidulaual, kuna sisaldavad väga väärtuslikke kiudaineid, rasvhappeid, mineraale ja süsivesikuid.

Mineraalainetest leidub kanepiseemnetes palju fosforit, kaaliumi ja magneesiumi, seemnekeste koores on aga palju E-vitamiini. Seemnete kõrge toiteväärtuse tõttu soovitatakse neid tarbida igapäevaselt ja eriti just stressirohketel aegadel. Kanepiseemned on madala süsivesikute tasemega, annavad pikaks ajaks täiskõhutunde ning sobivad hästi ka diabeetikutele. Kanepiseemneid on hea tarvitada putrudes, smuutides, salatites, müslides, küpsetistes, leivas ja niisama snäkina. Kas teadsid, et kanepiseemnetes on omega-3 ja omega-6 rasvhapped esindatud väga heas vahekorras ning on seetõttu organismile väga kasulikud? 

Kanepiseemneid tasub süüa, sest need:

— sisaldavad valke, väärtuslikke omega rasvhappeid, aminohappeid, mineraale ja antioksüdante;

— on kiudainerikkad ning soodustavad seedeprotsesse;

— toetavad immuunsussüsteemi;

— on kasulikud nahale.

TOITUMISALANE INFO

100 g sisaldab: 610 kcal, rasvu 52 g, süsivesikud 5.5 g, valke 32 g.

HEA RETSEPT

Tervislik šokolaadismuuti neljale, mis sisaldab ainult naturaalseid suhkruid, kergesti seeditavaid valke ja vajalikke oomega-3- ja 6-rasvhappeid. Smuutis sisalduv toorkakao sisaldab ka hulgaliselt hea tuju hormooni tekkeks vajalikke aineid – hea tuju ja täis kõht on garanteeritud! 

VAJA LÄHEB

— 3 tassi taimset pähklipiima (nt mandli, india pähkli, metspähkli)

— 1 suur banaan

— 2 spl toorkakao pulbrit

— 1 spl kanepiseemneid

— 2 datlit

— 1 tass purustatud jääd

VALMISTAMINE

Lisa kõik koostisosad kannmikserisse, smuutimasinasse või kasuta saumikserit ning püreesta kreemjaks smuutiks. Naudi kohe ja pane tähele, kuidas tuju heaks läheb!