PÕHI:

25 g

pärmi

2 dl

leiget vett

1 spl

õli

5 dl

nisujahu

0,5 tl

soola

KATE:

200 g

Vöneri viile

ketšup

taimne (riiv)juust

punane sibul

tomat

paprika

oregano (kuivatatud)

Mis võiks olla vihmasel õhtupoolikul mõnusam, kui lemmiku kattega Vöneri pitsa?

Kogus: neljale

VALMISTAMINE

  1. Valmista pitsapõhi või kasuta poest ostetud valmis pitsapõhja. Sega pärm leiges vees. Sega lahustatud pärm ja õli jahu ning soolaga. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta see umbes üheks tunniks kerkima.
  2. Jaga tainas neljaks osaks ja vormi neist pitsapõhjad. Soovi korral võib tainakogusest teha ka ühe suure pitsapõhja.
  3. Kanna pitsapõhjadele ketšup ja raputa peale juust. Aseta sinna peale punase sibula, tomati ja paprika viilud ning Vöneri viilud. Raputa peale oregano.
  4. Küpseta ahjus temperatuuril 220-225 kraadi 15 minutit.