1 spl

oliiviõli

1 keskmine

hakitud sibul

2 keskmist

hakitud porgandit

2

hakitud sellerivart

1

suur hakitud porrulauk

2

hakitud küüslauguküünt

3 spl

tomatipastat

1.5 tassi

keedetud ja kurnatud valgeid ube (1 purk ube)

800g

purustatud tomateid

6-8 tassi

köögiviljapuljongit või vett

2

tüümiani vart või 1 tl kuivatatud tüümiani

2 tassi

hakitud kõrvitsat (võib asendada kartuli või bataadiga)

maitseks soola ja pipart

soovi korral 4-5 kale ehk lehtkapsa lehte tükkideks rebitult

 Valge oa-köögiviljasupp – see on üks hea kõhutäis, mis on lisaks mõnusale mekile ka kosutav tervisele ja soodne rahakotile – ideaalne kombo! Antud kogusest piisab umbes 5-6 inimesele.

 VALMISTAMINE
Supi valmistamiseks pane esialgu suur pott tulele ja lase õli kuumaks. Aseta potti sibulad ja prae, kuni need hakkavad pehmemaks muutuma. Lisa porgand, seller, porru ning kuumuta köögivilju umbes 5 minutit, sega hoolikalt.

Seejärel sega köögiviljade hulka küüslauk ja kuumuta potis veel umbes ühe minuti jagu. Lisa tomatipasta, oad, tomatid, puljong ja kõrvits, sool ja pipar.

Lase supp keema ja seejärel keeda umbes 20 minutit, kuni kõrvits muutub pehmemaks. Seejärel lisa soovi korral lehtkapsas ja keeda veel umbes 10 minuti jagu.

Serveeri ja naudi! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Pildi ja retsepti allikas