2 spl

õli

1

sibul

1

küüslauguküüs

1 tass

risotoriisi (ka muu riis ajab asja ära)

500 ml

purustatud tomateid või pastakastet

2 tassi

köögiviljapuljongit

150 g

beebispinatit

1 tl

ürte enda valikul (nt tüümian või ürdisegu)

1 tl

suhkrut

1 tl

soola

Soovi korral:

2 spl

Maitsepärmi

sedermänniseemneid (võib ka muid seemneid kasutada)

šampinjonid sobiks siia suurepäraselt (need võiks enne kergelt läbi praadida)

Risoto on üks tänuväärt roog. Seda saab kerge vaevaga timmida just endale sobivaks – olgu see siis tomatises või valges kastmes ning olgu lisandiks palju erinevaid köögi- ja kaunvilju või vastupidi, vaid paar üksikut. Ikka maitseb hea!

Taimne Teisipäev toob sinuni ülimalt lihtsa tomatirisoto retsepti, mille kogusest piisab 3-4 inimesele ja mis loomulikult viib keele alla!

 VALMISTAMINE
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Haki sibul ja küüslauk ning prae neid kuumal pannil õlis pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa pannile riis ja pastakaste või purustatud tomatid, sega ja küpseta segu veel 5 minutit. Lisa pannile ka puljong ja maitseained, sega pidevalt kuni segu hakkab keema. Kalla segu pannilt ahjupotti ja kata kaanega (sobib ka foolium). Aseta pott 30 minutiks ahju.

Seejärel võta toit ahjust välja, sega sisse spinat ja soovi korral raputa toidule maitsepärmi ning seedermänniseemneid.

Naudi maitseelamust!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Pildi ja retsepti autor: Vegangela