Tomatine minestrone supp

Minestrone on üks soodne ja toitaineterikas kõhutäis, mis oma itaaliapärase hõnguga võlub nii pere suuremaid kui ka väiksemaid liikmeid. See roog on saanud meie täielikuks lemmikuks! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suure poti põhjas paar spl vett või õli ning prae sibulat ja küüslauku pidevalt segades 3 minutit. Lisa potti porgandirattad, rohelised oad, sool ja pipar. Sega ja lase neil valmida 3-4 minutit, kuni segu on pehmenenud.
  2. Lisa suvikõrvits (või brokoli), purustatud tomatid, köögiviljapuljong, basiilik ja oregano (või tüümian), maitsepärm, tšilli, (kookos)suhkur ja oad/kikerherned. Sega korralikult ning lase supp mõneks minutiks keema, siis vähenda kuumust ja lase madalamal kuumusel supil podiseda.
  3. Lisa pasta ja sega. Keeda umbes 10 minutit, suppi aeg-ajalt segades ja vajadusel kuumust veelgi alandades (kui supp siiski keema tahab tõusta).
  4. Lase supil veel 3-4 minutit podiseda, lisa vajadusel veel maitseaineid.
  5. Lisa lehtkapsas või spinat ja lase supil madalal kuumusel 3-4 minutit podiseda. Keera kuumus kinni ja jäta supp mõneks minutiks seisma.
vesi2 spl
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, purustatud2-3
porgand, viilutatud2
sool, pipar, tšillimaitse järgi
suvikõrvits, ratasteks lõigatud1
tomat1 purk
köögiviljapuljong1.5 l
basiilik, kuivatatud 2 tl
oregano, kuivatatud 2 tl
Bon maitsepärm1-2 spl
kookossuhkur1 spl
kikerherned1 purk
pasta230 g
lehtkapsas või spinat1 tass

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!