2 spl

Vett

1 tk

Sibul (haki peeneks)

2-3 tk

Küüslauguküünt (purustatud)

2 tk

Porgandit (viiliuta õhukeseks)

0,25 tl

Soola

0,25 tl

Pipart

1 tk

Suvikõrvitsat (lõika ratasteks)

1 purk

Purustatud tomateid

1.5 l

Köögiviljapuljongit

2 tl

Kuivatatud basiilikut

2 tl

Kuivatatud oreganot

1-2 spl

Maitsepärmi

1 spl

Kookossuhkrut

1 purk

Kikerherneid või muid ube (kurna ja loputa)

230g

Täisterapastat

1 tass

Lehtkapsast või spinatit (haki peeneks)

Lisandid

Tšilli

 Minestrone on üks soodne ja toitaineterikas kõhutäis, mis oma itaaliapärase hõnguga võlub nii pere suuremaid kui ka väiksemaid liikmeid. See roog on saanud meie täielikuks lemmikuks! Antud kogusest jagub umbes kuuele.

 VALMISTAMINE

Kuumuta suure poti põhjas paar spl vett või õli ning prae sibulat ja küüslauku pidevalt segades 3 minutit. Lisa potti porgandirattad, rohelised oad, sool ja pipar. Sega ja lase neil valmida 3-4 minutit, kuni segu on pehmenenud.

Lisa suvikõrvits (brokoli), purustatud tomatid, köögiviljapuljong, basiilik ja oregano (või tüümian), maitsepärm, tšilli, (kookos)suhkur ja oad/kikerherned. Sega korralikult ning lase supp mõneks minutiks keema, siis vähenda kuumust ja lase madalamal kuumusel supil podiseda.

Lisa pasta ja sega. Keeda umbes 10 minutit, suppi aeg-ajalt segades ja vajadusel kuumust veelgi alandades (kui supp siiski keema tahab tõusta). Lase supil veel 3-4 minutit podiseda, lisa vajadusel veel maitseaineid. Lisa lehtkapsas või spinat ja lase supil madalal kuumusel 3-4 minutit podiseda. Keera kuumus kinni ja jäta supp mõneks minutiks seisma.

Serveeri ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti ja pildi allikas.