1 tassitäis

kuivatatud punaseid läätsi

1 purk

kurnatud ja loputatud kidney ube (sobivad ka muud oad või kikerherned)

1

hakitud sibul

2

hakitud küüslauguküünt

1 purk

purustatud tomateid

1 spl

köömneid (parim, kui õnnestuks need purustada/jahvatada/võib asendada poole koguse vürtsköömnega)

2 spl

paprika pulbrit (suitsutatud)

400-500 g

viilutatud või hakitud šampinjone

suhkrut, soola ja pipart, soovi korral muid maitseaineid (maitsepärmi nt)

1 tl

tšillihelbeid või tšillipipart (olenevalt sulle sobiva vürtsikuse astmest)

 See retsept on valgust pungil, sest sisaldab nii ube kui ka läätsi. Lisaks on toit ka gluteenivaba ja valmib vaid ühes potis (mida kõike selle 5 minutilise nõudepesu asemel nüüd ette saab võtta, eksole?! ).

Meil endal hakkavad juba vaid pilti vaadates süljenäärmed agaralt tööle, nii et tuleb kärmelt asja kallale asuda. Retseptist jagub umbes kolmele-neljale sööjale.

VALMISTAMINE
Valmista läätsed pakendil oleva õpetuse kohaselt suures potis (u 10 minutit). Kui läätsed on pehmed, lisa 1 tassitäis vett, hakitud sibul, tomatikonserv, küüslauk ja oad.

Lisa ka kõik maitseained ning lase keema tõusta. Lisa seened (soovi korral võid seeni ka enne patta lisamist praadida) ja lase toidul madalal kuumusel podiseda.


Serveeri ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti ja pildi allikas: My Organic Diary