Tomatine läätsehautis

See retsept on valgust pungil, sest sisaldab nii ube kui ka läätsi. Lisaks on toit ka gluteenivaba ja valmib lihtsalt vaid ühes potis. Vaata retsepti SIIT.

5-6 portsjonit

 VALMISTAMINE:

  1. Valmista läätsed pakendil oleva õpetuse kohaselt suures potis (umbes 10 minutit).
  2. Kui läätsed on pehmed, lisa tassitäis vett, hakitud sibul, tomatikonserv, küüslauk ja oad.
  3. Lisa ka kõik maitseained ning lase toidul keema tõusta. Lisa seened (soovi korral võid seeni ka enne patta lisamist praadida) ja lase toidul madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda.
  4. Serveeri maitserohelisega, kõrvale paku näiteks aurutatud riisi või hapusaia.
kuivatatud punased läätsed1 tass
kurnatud ja loputatud kidney oad1 purk
sibul, hakitud 1
küüslauguküüs, hakitud 2
tomatid, purustatud1 purk
jahvatatud vürtsköömned1 spl
paprikapulber2 spl
šampinjonid400-500 g
suhkur, sool, pipar, maitsepärmmaitse järgi
tšillihelbed1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!