600 g

maguskartulit ehk bataati

2 spl

oliiviõli

1 spl

tšillihelbeid

1 purk

musti ube (loputatud ja kurnatud)

1 purk

maisi

2

avokaadot (tükeldatud)

250 g

tomatit (tükeldatud)

1

väike punane sibul (hakitud)

Maitseks:

veidi hakitud koriandrit, ühe laimi mahl

Tervitused maguskartuli fännidele! Teid on kindlasti palju, sest bataat on lihtsalt nii maitsev ja mõnus köögivili. ❤️
Täna toome Sinuni taas ühe maitsva salati, mis on eriti mõnus seetõttu, et kuigi tegemist on salatiga, milles on palju toorest ja värsket kraami (tervis tuleb!), on selles ka mõnusalt kosutavat sooja ja krõbedat bataati. Meile Taimses Teisipäevas meeldib süüa nii silmade kui ka suuga, mistõttu on vikerkaarevärvilised toidud meile vägagi meelepärased! “Vikerkaar kõhus!” – ilus mõte, kas pole?! 🙂
Mis siis muud, kui nobedad näpud tööle ja salatit valmistama! Kokku kulub kõigest pool tunnikest ja neljale inimesele ongi söök olemas!
VALMISTAMINE
Eelkuumuta ahi 180°C-ni. Lao ahjuplaadile maguskartuli kuubikud, mis on eelnevalt läbi segatud oliiviõli, tšillihelvestega, soola ja pipraga. Rösti bataati ahjus umbes 30 minutit, kuni tükid on pehmed (katsu kahvliga).
Samal ajal sega teised koostisosad suures kausis ettevaatlikult kokku (visusaalse ilu nimel eitohiks avokaado tükke väga puruks segada), lisa üks teelusikatäis õli, maitsesta ja sega veel õrnalt läbi.

Serveeri salat koos maguskartuliga!

 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas