Tatrakarri lehtkapsaga

Oleme teadlikud, et tatar ja tatratoidud on meie lehel alaesindatud ja katsume seda viga kohe Taimse Teisipäeva tiimiga parandada. Tatar valmib kiirelt, on väga tervislik ja maitsev ning pakub mõnusat vaheldust kartulile ja pastale. Tundub siiski, et muu maailm ei ole tatrast nii vaimustunud kui meie siin Eestimaal ja sestap’ on tatraretseptid natuke defitsiitsed. Aga Sinu tervise nimel lubame tulevikus rohkem pingutada, ise köögis katsetada ja interneti sügavustes peituvad tatraretseptid üles otsida ja ka Sinuni tuua!

Rõõmusta end ja oma peret ühe väga mõnusa tatrakarriga. Kas oled üldse kuulnud säherdusest imeloomast nagu tatrakarri? Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

Karri:

  1. Kuumuta pann, lisa umbes 1 spl õli ja karamelliseeri sibul, küüslauk ning ingver.
  2. Lisa tatar ja India pähklid pannile ning rösti neid pannil segades umbes 2-3 minutit, kuni segu on muutunud kuldpruuniks.
  3. Lisa koriander, köömned, kurkum, paprikapulber ja suhkur ning sega korralikult.
  4. Lisa kookospiim, vesi, sojakaste ja lehtkapsas ning lase kaane all keskmisel kuumusel keeda umbes 20 minutit, kuni tatar hakkab pehmenema ja suurem osa vedelikust on aurustunud.
  5. Vajadusel lisa tatra valmimiseks vett juurde.
  6. Tõsta valminud karri kõrvale.

Lehtkapsas:

  1. Kuumuta pann, lisa õli ja pruunista küüslauku umbes 30 sekundit.
  2. Lisa lehtkapsas, magusaine ja kuumuta segu pannil aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
  3. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri karri ja lehtkapsas teineteise kõrval või sega läbi.

sibul1
küüslauguküüs2
ingverijuur, riivitud1 spl
India pähklid või maapähklid1/4 tassi
tatratang100 g
koriander, jahvatatud1 tl
vürtsköömned1.5 tl
kurkum1 tl
suitsutatud paprika pulber1 tl
kookossuhkur1 spl
kookospiim400 ml
sojakaste2 spl
vesi350 ml
lehtkapsas ehk kale, hakitud150 g
sidrunimahl1 tl
lehtkapsas ehk kale300 g
õli1 spl
küüslauguküüs2
vahtra- või agaavisiirup2 spl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!