1

Sibul

2

Küüslauguküünt

1 spl

Riivitud ingverijuurt

0.25 tassi

India pähkleid või maapähkleid

100 g

Tatratangu

1 tl

Jahvatatud koriandrit

1,5 tl

Vürtsköömneid

1 tl

Kurkumit

1 tl

Suitsutatud paprika pulbrit

1 spl

Kookossuhkrut

400 ml

Kookospiima

2 spl

Sojakastet

350 ml

Vett

150 g

Hakitud lehtkapsast ehk kalet

1 tl

Sidrunimahla

300 g

Lehtkapsast ehk kalet

1 spl

Õli

2

Küüslauguküünt

2 spl

Vahtra- või agaavisiirupit

Maitsestamiseks

Soola ja pipart

 Oleme teadlikud, et tatar ja tatratoidud on meie lehel alaesindatud ja katsume seda viga kohe Taimse Teisipäeva tiimiga parandada. Tatar valmib kiirelt, on väga tervislik ja maitsev ning pakub mõnusat vaheldust kartulile ja pastale. Tundub siiski, et muu maailm ei ole tatrast nii vaimustunud kui meie siin Eestimaal ja sestap’ on tatraretseptid natuke defitsiitsed. Aga Sinu tervise nimel lubame tulevikus rohkem pingutada, ise köögis katsetada ja interneti sügavustes peituvad tatraretseptid üles otsida ja ka Sinuni tuua!

Rõõmusta end ja oma peret ühe väga mõnusa tatrakarriga. Kas oled üldse kuulnud säherdusest imeloomast nagu tatrakarri? Antud kogusest jagub kolmele sööjale.

 VALMISTAMINE

KARRI
Kuumuta pann, lisa umbes 1 spl õli ja karamelliseeri sibul, küüslauk ning ingver. Lisa tatar ja india pähklid pannile ning rösti neid pannil segades umbes 2-3 minutit, kuni segu on muutunud kuldpruuniks.
Lisa koriander, köömned, kurkum, paprikapulber ja suhkur ning sega korralikult. Lisa kookospiim, vesi, sojakaste ja lehtkapsas ning lase kaane all keskmisel kuumusel keeda umbes 20 minutit, kuni tatar hakkab pehmenema ja suurem osa vedelikust on aurustunud. Vajadusel lisa tatra valmimiseks vett juurde. Tõsta valminud karri kõrvale.

LEHTKAPSAS
Kuumuta pann, lisa õli ja pruunista küüslauku umbes 30 sekundit. Lisa lehtkapsas, magusaine ja kuumuta segu pannil aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri karri ja lehtkapsas teineteise kõrval või sega läbi.

Teame tegelikult sedagi öelda, et toit saab maitsev ka poole vaevaga – ehk kui pole aega lehtkapsa valmistamiseks, tee valmis vaid karri. Toit saab ikka imehea! Head isu! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Pildi ja retsepti autor.