1 spl

kookoseõli

2 spl

värsket ingverit

1/2 tl

punase paprika helbeid

1

küüslauguküüs, hakitud

2 tl

pruuni suhkurt või kookossuhkurt

1

sidrunheina vars, peeneks hakitud

2 tl

sidrunheinapastat (valikuline)

4 tassi

köögiviljapuljongit (nt Food Studio)

1 purk

kookospiima

1 tass

viilutatud shiitake seeni

1

laimi mahl

2-3

rohelist sibulat, hakitud

1/2 tass

värsket koriandrit, peeneks hakitud

200 g

ramen nuudleid või muid nuudleid

2 tl

Thai punase karri pastat

1 tass

punase paprika õhukesi viile

2 tassi

mungube

Soovi korral/maitse järgi

sool/pipar

Garneeringuks

värske koriander ja laimisektorid

Ilmad on veel jahedad ja lumigi maas, kuid kindel on see, et kevad jõuab kohe-kohe! Miks mitte soojendada end üles selle kevadiselt värskendava ning värvilise, kindlasti ei saa ka mainimata jätta imemaitsva, kookose-sidrunheina supiga?

Kogus: 4 kausitäit

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta kookosõli potis, keskmisel kuumusel. Lisa ingver, küüslauk, sidrunhein, ja sidrunheinapasta (valikuline), Thai punase karri pasta, ning hauta umber 2 minutit.
  2. Lisa köögiviljapuljong, pruun suhkur, punase paprika helbed, ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ning lase podiseda, seejärel lisa kookospiim, shiitake seened, punane paprika, mungoad, ja keeda umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
  3. Lisa nuudlid ja keeda veel 5 minutit. Peale seda võta tulelt ja sega sisse laimimahl.
  4. Peale puista rohelist sibulat ja veidi punase paprika helbeid, kaunista värske koriandri ja laimisektoriga.
  5. Naudi!