155 g

jahu

2 tl

valget suhkrut (kui soovid soolast tainast, siis vähem)

2 tl

küpsetuspulbrit

1/2 tl

soola (kui soovid soolast tainast, siis rohkem)

150 ml

taimset piima (nt sojapiima)

150 ml

vett

1 tl

õli

Täidiseks

magusat (marjad, moos, vahtrasiirup, šokolaad...) või soolast (seened, kikerherned, taimne juust, sibul...)

Magusad pannkoogid on klassikaline pühapäevahommiku toit! Täidise osas lase loovus valla: moos, mustikad, vaarikad, vahtrasiirup, šokolaad… 🥞

Neid taimseid pannkooke saab aga hõlpsalt ka argipäevaõhtuti soolasel kujul nautida! Lihtsalt vähenda taignas suhkru kogust, lisa rohkem soola ja vali oma lemmik soolane pannkoogitäidis. Soovitame näiteks seene-sibulatäidist, aga miks mitte ka taimset juustu, kikerherneid, hummust… Valik on tohutu!

Kogus: umbes 3 suurt ülepannikooki või 9 väiksemat

 VALMISTAMINE

Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli. Kalla märg segu kuiva segu keskele. Sega, kuni koostis on ühtlane.

Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala suur kulbi- või lusikatäis tainast pannile ja küpseta, kuni tekivad mullid ja pannkoogi ääred muutuvad kuivaks. Keera pannkook teistpidi ja küpseta, kuni kook on pruun.

Naudi valmis pannkooke meelepärase täidisega! ❤️