6-8 tk

paprikat

1tk

sibul (haki peeneks)

2 tk

suvikõrvitsat (koori, haki tükkideks)

3 tk

porgandit (koori, haki peeneks)

1 tass

köögivilja puljongit (ühest kuubikust)

3 tassi

keedetud riisi, kinoad, läätsesid või bulgurit

5 spl

tomatipastat

0.5 tl

soola

1 tk

sidruni mahl

0.25tl

pipart

20 g (3/4 tassi)

värsket tilli

20 g (3/4 tassi)

värsket peterselli

 Kellele siis täidetud paprikad ei meeldiks? Nende juures on hea see, et sisuks sobivaid variante on väga palju. Ka seda üht retsepti järgides saad valmistada igal korral täitsa isemoodi roa. Geniaalne, eks?

Kogus: neljale

 VALMISTAMINE

Kuumuta ahi 175 kraadini. Samal ajal valmista riis, kinoa, läätsed või bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Lõika paprikatel varre juurest kaaneke maha (nii nagu kõrvitsalambikeste meisterdamisel Halloweeni ajal tehakse), kuid jäta see alles ning tee paprikad seest tühjaks. Pese ja nõruta korralikult. Pane paprikad koos peale asetatud kaanekestega ahju. Parim oleks kasutada ahjunõu, mis on natuke sügavam, et paprikad kindlasti püsti püsiks. Lase neil 30 minuti jagu ahjus valmida.

Samal ajal lase pann kuumaks ja prae sibulaid, suvikõrvitsaid ja porgandikuubikuid köögiviljapuljongis 5-6 minuti jagu. Sega sisse sulle meelepärane lisand ja tomatipasta. Lisa till ja petersell, pipar ja sool (soovi korral ka muud maitseained) ning sega korralikult.

Kui paprikad on valmis, võta need ahjust välja, täida valmistatud seguga, aseta kaaneke taas peale ja pane 30-40 minutiks tagasi ahju.

Soovitatavalt puista veel üle maitsepärmiga ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas