6

keskmist bataati (enam-vähem ühesuurused)

200 g

kinoad

100 g

beebispinatit

50 g

taimset juustu

2 sl

granaatõunaseemneid

2 sl

õli

Maitse järgi

paprikapulbrit

küüslaugupulbrit

sibulapulbrit

soola, pipart

Vaatamata lihtsusele maitseb see roog suurepäraselt ja tänu oma efektsele väljanägemisele toob naeratuse sööjate näole juba enne esimest suutäit! Retsept pärineb blogist Janar köögis, kust leiab Janar Soo tõeliselt maitsvad ja tervislikud taimsed road – soovitame silma peal hoida ka tema Instagrami kontol!

Kogus: kuuele

 VALMISTAMINE

1) Keeda kinoa vastavalt juhistele.

2) Lõika bataadid pooleks, määri need kergelt õliga kokku ning puista peale maitse järgi soola, pipart ja paprikat. Võid vabalt lisada ka muid meelepäraseid maitseaineid.

3) Aseta bataadid ahjuplaadile, koorega pool üleval. Tõsta plaat 200-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 30 minutit. Mida suuremad bataadid, seda kauem läheb. Katsu kahvliga bataati, kui see on mõnusalt pehme, siis on see ka valmis.

4) Kuni bataadid on ahjus, valmista kinoa ja spinati täidis. Selleks pane spinat õlitatud kuumale pannile ning hauta paar minutit. Kui spinat on osaliselt kokku tõmmanud, siis lisa ka kinoa ning maitseained. Mina lisasin umbes 2 tl nii sibula- kui ka küüslaugugraanuleid ja 1/2 tl soola. Riivi peale ka juustu ning lase mõned minutit küpseda ja juustul sulada.

5) Võta bataadid ahjust välja ja vajuta lusikaga kerge lohk sisse. Tõsta iga bataadi sisse lusikaga täidist, puista peale granaatõunaseemneid ja hõrgutav roog ongi valmis!