680g (1 suur)

baklažaani

230g

pestud ja kurnatud kikerherneid

225g

tomatikastet

15g

peenelt hakitud küüslauguküünt

5g

kanepipähkleid

5g

koriandrit

1 tl

jahvatatud vürtsköömneid

1 tl

kaneeli

0.5 tl

suitsust paprika maitseainet

0.5 tl

garam masala maitseainet

2 noaotsatäit

chipotle chilli maitseainet

kookosõli praadimiseks (võib asendada oliivi või muu õliga)

Himaalaja soola

sidrunipipart

Selle Taimse Teisipäeva retsepti osas oleme teinud koostööd tuntud blogija Paljas Porgand‘iga, kellel on ilmunud mitmeid retseptiraamatuid (“Mu süda kuulub kolmele: toidule, sinule ja minule”, “Mu süda kuulub kolmele: toidule, tervisele ja minule”, “Mu süda kuulub pudrule – magusale ja soolasele”). Paljas Porgand valis retseptiks täidetud baklažaanipaadid, mis viivad keele alla!  Alltoodud kogusest tuleb kaks paadikest ja need võikski täita kaks kõhtu.

VALMISTAMINE
Eelkuumuta ahi 250 kraadi juurde. 
Lõika baklažaan pikuti pooleks, tõmba noaga sisse risti rästi jooned nii, et kui seda lusikaga uuristada, saad kätte baklažaanikuubikud. Püüa eemalda võimalikult suur osa viljalihast, et tekiksid sügavad paadikesed. Tekkinud paadid aseta seesmine osa ülespoole ahjuplaadile, puista üle soolaga ja küpseta, kuni need on muutunud pehmeks ja omandanud kuldse värvuse. Samal ajal valmista täidis. Selleks sulata pisikeses kastrulis õli ning pruunista selles küüslauk kuldseks.
Lisa hulka baklažaanikuubikud, tomatikaste ja maitseained.

Lase keskmisel kuumusel podiseda, kuni baklažaan on täiesti pehme. Vajadusel lisa vett.
Sega hulka kikerherned ja kuumuta veel veidi.

Täida küpsetatud paadid seguga ja kaunista hakitud koriandri ja kanepipähklite või muude meelepäraste ürtidega.

Naudi! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti ja pildi autor: Paljas Porgand