Täidetud baklažaanipaadid

Selle Taimse Teisipäeva retsepti osas oleme teinud koostööd tuntud blogija Paljas Porgandiga, kellel on ilmunud mitmeid retseptiraamatuid (“Mu süda kuulub kolmele: toidule, sinule ja minule”, “Mu süda kuulub kolmele: toidule, tervisele ja minule”, “Mu süda kuulub pudrule – magusale ja soolasele”). Paljas Porgand valis retseptiks täidetud baklažaanipaadid, mis viivad keele alla!

VALMISTAMINE:
  1. Eelkuumuta ahi 250 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, tõmba noaga sisse risti rästi jooned nii, et kui seda lusikaga uuristada, saad kätte baklažaanikuubikud. Püüa eemalda võimalikult suur osa viljalihast, et tekiksid sügavad paadikesed. Tekkinud paadid aseta seesmine osa ülespoole ahjuplaadile, puista üle soolaga ja küpseta, kuni need on muutunud pehmeks ja omandanud kuldse värvuse.
  2. Samal ajal valmista täidis. Selleks sulata pisikeses kastrulis õli ning pruunista selles küüslauk kuldseks.
  3. Lisa hulka baklažaanikuubikud, tomatikaste ja maitseained.
  4. Lase keskmisel kuumusel podiseda, kuni baklažaan on täiesti pehme. Vajadusel lisa vett.
  5. Sega hulka kikerherned ja kuumuta veel veidi.
  6. Täida küpsetatud paadid seguga ja kaunista hakitud koriandri ja kanepipähklite või muude meelepäraste ürtidega.
baklažaan680 g
kikerherned230 g
tomatikaste225 g
küüslauguküüs, hakitud15 g
kanepipähklid5 g
koriander5 g
vürtsköömned, jahvatatud1 tl
kaneel1 tl
paprikamaitseaine0.5 tl
Garam Masala0.5 tl
chipotle chilli 2 noaotsatäit
kookosõli 1 spl
sool, sidrunipiparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!