2 spl

oliiviõli

2

sibulat (hakitult)

1

küüslauguküüs (hakitult)

2

keskmist suvikõrvitsat

800 ml

köögiviljapuljongit

2 spl

mündilehti (peeneks hakitud)

pool

avokaadot

2 spl

värsket sidruni mahla

Maitseks:

soola, pipart

Garneeringuks:

seemneid, pähkleid, maitsepärmi

Parajalt lihtne, tervislik ja kiirelt valmiv kreemine suvikõrvitsa-avokaadosupp. See on ideaalne suvine roog, sest valmib kiirelt ja kuigi on tõepoolest mõnusalt kreemine, ei tee see seedimisele liiga. Lisaks on supis kamaluga värskeid häid asju! Antud kogusest saab neli kausitäit suppi ja kogu kupatus valmib vaid 20 minutiga. Meie meelest on tegemist täieliku hitt-supiga! 

VALMISTAMINE
Kuumuta suuremal pannil oliiviõli kuumaks ja prae sibulat ning küüslauku umbes 5 minutit. Lisa juurde suvikõrvits ja prae segu pannil veel umbes 5 minutit, kuni kõik muutub pehmeks ja pruunikaks. Lisa köögiviljapuljong ja lase supil keema tõusta. Võta pann tulelt ja sega sisse münt, avokaado ja maitse järgi sool ja pipar. Lisa supp blenderisse või purusta saumikseriga ühtlaseks ning kreemiseks.
Enne serveerimist sega supi sisse sidrunimahl ning serveeri koos suvikõrvitsaribadega või muu meelepärasega.

Seda suppi saab ka imehästi sügavkülmutada – sellisel juhul on järgmine supitegu veelgi lihtsam, jääb vaid üles soojendamise vaev!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas