Seljanka

Vahel on mõnus nostalgitseda, ka köögis. On juba ammu teada fakt, et erinevate toitude ja maitsetega meenuvad meile armsaks saanud mälestused ja hetked.

Taimne Teisipäev toob nostalgilises meeleolus olles Sinuni ühe meie lapsepõlve lemmiku – seljanka!

VALMISTAMINE:

  1. Pruunista poti põhjas õlis sibul. Kui sibul hakkab klaasjaks muutuma, lisa seened ja/või sojaviineri tükid ning pruunista veel umbes 3 minuti jagu.
  2. Lisa porgand ja kuumuta veel 5 minutit. Sega hulka umbes 1 tl soola.
  3. Lisa kartulid, küüslauguk ning sega. Seejärel lisa keev vesi, tomatipasta ning lase valmida, kuni kartul ja porgand on pehmed.
  4. Viimaks lisa oad, hapukurk, suhkur ja muud maitseained.
  5. Lase veel umbes 10 minutit tasasel tulel valmida ja naudi!
sibul1
õli1 spl
sojaviiner/4-7 šampinjoni3
porgand1
kartul3
küüslauguküüs1
keev vesi1.5 l
meelepärased oad1 purk
tomatipasta3 spl
hapukurk2-3
pruunsuhkur1 spl
maitsepärm2-3 spl
sool, pipar, paprikapulber, tšillimaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!