1 tk

Sibul

1 spl

Õli

3 tk

Sojaviiner või 4-7 šampinjoni

1 tk

Porgand

3 tk

Kartul

1 tk

Küüslauguküüs

1,5 l

Keevat vett

1 purk

Meelepäraseid ube, kurnatult ja loputatult

3 spl

Tomatipastat

2-3 tk

Hapukurk

1 spl

(Pruuni) suhkrut

2-3 spl

Maitsepärmi

Maitsestamiseks

Soola, pipart, paprikapulbrit, tšillit

 Vahel on mõnus nostalgitseda, ka köögis. On juba ammu teada fakt, et erinevate toitude ja maitsetega meenuvad meile armsaks saanud mälestused ja hetked.

Taimne Teisipäev toob nostalgilises meeleolus olles Sinuni ühe meie lapsepõlve lemmiku – seljanka! Kas süljenäärmed hakkasid juba hoogsalt käima? Toitev ja maitsev ning lisaks täis häid mälestusi!

Suppi tuleb umbes 2,5 liitri jagu.

 VALMISTAMINE
Pruunista poti põhjas õlis sibul. Kui sibul hakkab klaasjaks muutuma, lisa seened ja/või sojaviineri tükid ning pruunista veel umbes 3 minuti jagu. Lisa porgand ja kuumuta veel 5 minutit. Sega hulka umbes 1 tl soola.

Lisa kartulid, küüslauguk ning sega. Seejärel lisa keev vesi, tomatipasta ning lase valmida, kuni kartul ja porgand on pehmed. Viimaks lisa oad, hapukurk, suhkur ja muud maitseained.

Lase veel umbes 10 minutit tasasel tulel valmida ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev