Seene ja porru risoto

Seene ja porru risoto on igas mõttes kosutav ja sellist mõnusat heaolumõminat tekitav. Toit valmib kiirelt. Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lase köögiviljapuljong potis keema ning siis vähenda kuumust nii, et puljong püsiks soojana.
  2. Samal ajal lase laiapõhjalisel sügaval pannil 1 spl oliiviõli kuumaks ning lisa seened. Maitsesta natukese soola ja pipraga ning pidevalt segades prae, kuni seened on kergelt pruunika jume omandanud (u 4 minutit). Tõsta väiksesse kaussi ja asete kõrvale.
  3. Lase sama pann uuesti kuumaks, lisa 1 spl oliiviõli ja prae tükeldatud porrut (või sibulat või miks mitte ka mõlemat), kuni seegi on omandanud kergelt pruunika jume ja pehme tekstuuri. Lisa riis, sega läbi ja lase minuti võrra küpseda.
  4. Seejärel lisa vein või asenda köögiviljapuljongiga. Lase toidul küpseda 1-2 minutit, kuni toit on vedeliku sisse imanud.
  5. Seejärel lisa 0.5 tassi kaupa sooja puljongit ning sega toitu pidevalt. Peaksid hoidma keskmist kuumust ning toit peaks pidevalt vaikselt särisema – päris keema ei tohiks toidul lasta tõusta, sest siis ei jää lõpptulemus õhuline. Lisa sel viisil kogu olemasolev puljong.
  6. Lase riisil valmida seni, kuni tundub, et riis on al dente – päris pudruks ei maksa riisi keeta, vaid see võiks jääda natuke krõmpsuvaks. See peaks võtma aega umbes 15-20 minutit.
  7. Kui riis on valmis, eemalda tulelt ning lisa soovi korral margariin, seened ja sega läbi. Proovi ja lisa vajadusel veel soola või pipart ja loomulikult soovitame helde käega ka Bon maitsepärmi lisada!
soe köögiviljapuljong900 ml
oliiviõli 2 spl
šampinjonid230g
sool, piparmaitse järgi
porru0.75 tassitäit
risotoriis1 tass
kuiv valge vein või köögviljapuljong60 ml
margariin2 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!