Pannkoogid:

2

banaan

200-300 ml

vesi või taimne piim

200 g

rukkijahu

1 tl

küpsetuspulber

0,5 tl

sool

soovi korral

suhkur/kookospalmisuhkur/vahtrasiirup/agaavisiirup

praadimiseks

õli

Jäätis:

4

külmutatud banaan

2 spl

maapähklivõi

Kaunistuseks:

peotäis

soolapähklid

meelepärased marjad (nt mustikas, vaarikas)

Ideaalne magustoit või hommikusöök, mis on pungil vitamiine, valku ning kiudaineid. 

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

Taigen:

  1. Blenderda banaanid (või purusta kahvliga) peeneks. Lisa juurde vesi või taimne piim, sool, vajadusel magusaine ning sega ühtlaseks.
  2. Sega rukkijahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
  3. Küpseta pannkoogid õlis pannil keskmisel temperatuuril. 

Jäätis:

  1. Koori 4 banaani ning viiluta (u 1 cm), aseta karpi või säilituskotti ning külmuta vähemalt 2-3 h, kuni banaan on külmunud.
  2. Aseta külmutatud banaanid ja 2 spl maapähklivõid blenderisse või kasutades saumikserit tee ühtlaseks massiks.
  3. Serveeri kohe pannkookidega ning raputa peale soolapähkleid või meelepäraseid marju, moosi.