Röstitud paprika pasta

Taas on Sinu ees üks maitserikas pasta. Ei midagi keerulist, kuid tulemus on hõrk, kreemine ja mõnus. Selle toidu kohta teatas mu neljane laps: “See on külllllll mõnus!” Teadagi… lapse suu ei valeta, nii et vaim valmis panna ja tegudele asuda! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 260 kraadini ning rösti paprikaid küpsetuspaberiga kaetud pannil umbes 25-30 minutit, kuni paprika nahk muutub pruuni-plekiliseks. Võta paprikad ahjust välja ja kata fooliumiga 10 minutiks (mina panin paprika taldrikule ja taldriku peale kausi). Eemalda paprikatelt nahk (kahvel on abiks) ja seemned ning aseta kõrvale (ei ole hullu, kui kogu nahka kätte ei saa).
  2. Valmista (täistera) pasta vastavalt pakendil olevale juhendile, kurna, lisa soovi korral hulka natuke õli ja jäta rätiku alla seisma.
  3. Sel ajal, kui paprikad ahjus küpsevad, kuumuta potis/pannil 2-3 spl täies õlis sibulat ja küüslauku, kuni nad on kuldse värvuse omandanud (umbes 3-4 minutit). Maitsesta soola ja pipraga ning sega. Eemalda pliidilt ja jäta seisma.
  4. Pane sibul ja küüslauk blenderisse, kuhu lisa ka röstitud paprikad, taimepiim, tšillihelbed, maitsepärm, paprikapulber, karri ja tärklis. Blenderda, kuni saavutad kreemise tekstuuri. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid veelgi – pea meeles, et pasta on võrdlemisi maitsetu, seega peaks kaste olema tugevama maitsega ja omale meelepäraste ürtide-vürtside lisamine on ainult tervitatav.
  5. Kui kaste on valmis, vala see tagasi potti/pannile ning lase keskmisel kuumusel pakseneda. Kui see hakkab podisema, vähenda natuke kuumust. Lisa nuudlid ja sega korralikult ning lase ka neil kastme sees soojeneda.
punane paprika1-2
oliiviõli2-3 spl
spagetid340 g
sibul, hakitud2
küüslauguküüs, hakitud3-4
magustamata taimne piim1.5 tassi
maisitärklist 1.5 spl
paprikapulber1.5 tl
karri 1-1.5 tl
Bon maitsepärm2-3 spl
sool, pipar, tšillimaitse järgi
roheline sibul, ürdidkaunistuseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!