1-2 tk

Punast paprikat

2-3 spl

Oliiviõli

340 gr

Spagette

2 tk

Sibul (hakitud)

3-4 tk

Küüslauguküünt (hakitud)

1,5 tassi

Magustamata mandli-, soja- või kaerapiima

1,5 spl

Maisitärklist (sobib ka kartulitärklis)

1,5 tl

Paprikapulbrit

1-1,5 tl

Karrit (soovi korral)

2-3 spl

Bon Soya maitsepärmi

Maitseks

Soola ja pipart, tšillit

Kaunistamiseks

Puista soovi korral üle hakitud rohelise sibula vm ürtidega

 Taas on Sinu ees üks maitserikas pasta. Ei midagi keerulist, kuid tulemus on hõrk, kreemine ja mõnus. Selle toidu kohta teatas mu neljane laps: “See on külllllll mõnus!” Teadagi.. lapse suu ei valeta, nii et vaim valmis panna ja tegudele asuda! Antud kogusest piisab umbes 4 inimese rõõmustamiseks.

 VALMISTAMINE

Kuumuta ahi 260 kraadini ning rösti paprikaid küpsetuspaberiga kaetud pannil umbes 25-30 minutit, kuni paprika nahk muutub pruuni-plekiliseks. Võta paprikad ahjust välja ja kata fooliumiga 10 minutiks (mina panin paprika taldrikule ja taldriku peale kausi). Eemalda paprikatelt nahk (kahvel on abiks) ja seemned ning aseta kõrvale (ei ole hullu, kui kogu nahka kätte ei saa).

Valmista (täistera) pasta vastavalt pakendil olevale juhendile, kurna, lisa soovi korral hulka natuke õli ja jäta rätiku alla seisma.

Sel ajal, kui paprikad ahjus küpsevad, kuumuta potis/pannil 2-3 spl täies õlis sibulat ja küüslauku, kuni nad on kuldse värvuse omandanud (umbes 3-4 minutit). Maitsesta soola ja pipraga ning sega. Eemalda pliidilt ja jäta seisma.

Pane sibul ja küüslauk blenderisse, kuhu lisa ka röstitud paprikad, taimepiim, tšillihelbed, maitsepärm, paprikapulber, karri ja tärklis. Blenderda, kuni saavutad kreemise tekstuuri. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid veelgi – pea meeles, et pasta on võrdlemisi maitsetu, seega peaks kaste olema tugevama maitsega ja omale meelepäraste ürtide-vürtside lisamine on ainult tervitatav.

Kui kaste on valmis, vala see tagasi potti/pannile ning lase keskmisel kuumusel pakseneda. Kui see hakkab podisema, vähenda natuke kuumust. Lisa nuudlid ja sega korralikult ning lase ka neil kastme sees soojeneda.

Naudi värskelt ja soojalt!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas.