1 spl

viinamarjaseemneõli

2

küüslauguküünt, hakitud

1

suur peet, kooritud ja tükeldatud väikesteks kuubikuteks

2

porgandit, riivitud

1 1/2 tassi

musti ube (või 1 purk, kurnata ja loputada)

3/4 tassi

keedetud riisi

3/4 tassi

kreeka pähkleid, hakitud (või 1/2 tassi kõrvitsaseemneid, hakitud)

1 tass

värsket peterselli või koriandrit

1 tl

suitsutatud paprika pulbrit

1 1/2 tl

jahvatatud köömneid

1 tl

musta pipart

1 tl

mere soola

Tahini või avokaado (lihtne ja maitsev tahini kaste: sega kokku ¼ tassi tahinit, ⅓ tassi vett ja ühe sidruni mahl)

kurk

6

burgerisaia

Neid peediburgereid on kergem teha kui võiks arvata! Aega kulub vähe, aga lõpptulemus viib lihtsalt keele alla. 😛 Peediburger sobib imeliselt grillimiseks, koos tahini kastme või avokaadoga, kurgi ja krõbedate kuklitega!

Kogus:6

VALMISTAMINE :

  1. Kui valmistad ahjus, soojenda ahi kuni 175 kraadi.
  2. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel, lisa hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit ning lisa hulka tükeldatud peet ja riivitud porgand. Sega, keera kuumust vähemaks ja kata kaanega. kuumuta umbes 15 minutit, vahepeal kontrollides.
  3. Lisa oad ja riis, sega korralikult läbi.
  4. Lisa kreeka pähklid ja petersell. Siis lisa paprika, köömned, must pipar ja sool. Võta tulelt.
  5. Kalla umbes ⅓ segust köögikombaini ja blenderda kuni tekib paks pasta.
  6. Kalla püree tagasi pannile ja sega kõik kokku. Maitsesta veel soolaga.
  7. Vormi segust kotletid ja pane ahjuplaadile küpsetuspaberile, või grillile. Kui teete ahjus, küpseta umbes 35 minutit. Kui grillid, siis umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt.
  8. Serveeri avokaado või tahiniga burgerisaiade vahel või rohelise salati peal. Sobib suurepäraselt kurgiga, marineeritud köögiviljadega või hapukapsaga või kimchiga.