Pasha

Klassikaline kevadpühade maius taimses kuues. Imeilusaid pühi!

VALMISTAMINE

  1. Kõigepealt valmista tofukreem: blenderda kõik koostisosad ühtlaseks sametiseks kreemiks. Lase kreemil tunnike-kaks külmikus maitseid endasse imeda.
  2. Mikserda kokku kõik pashakreemi koostisosad, seejärel sega-mikserda juurde ka tofukreem. Maitse ja lisa suhkrut, kui soovid magusamat pashat või sidrunimahla, kui eelistad hapukamat. Pea meeles, et kreem tõmbab maitseid korralikult sisse alles mitu tundi hiljem kapis nõrgudes, seega maitsesta julgelt.
  3. Vooderda sõela sisemine osa marliga. Tõsta kreem marlisse ja silu ühtlaseks.
  4. Asteta sõel suurema kausi kohale, vooderda sõelapealne osa marliga nii, et saad sellele asetada midagi rasket, nt purk või pott, et kogu vedelik saaks välja niriseda.
  5. Aseta kauss ööseks külma.
  6. Järgmisel päeval tõsta kauss külmast ja haruta marli sõela pealt lahti. Jälgi, et kogu sõelapealne oleks marlist vaba.
  7. Kata sõel taldrikuga ja keera taldrik kiire liigutusega ümber, kummutades sõelasisu taldrikule.
  8. Eemalda sõel ja haruta marli ettevaatlikult pasha pealt ära.
  9. Lisa kaunistuseks marju, marmelaadi, kuivatatud puuvilju, kompotti vms.
Tofukreemiks:
Bon Soya naturaalne pehme tofu300g
sidrunimahl3-4 spl
suhkur3-4 spl
vanillisuhkur1 tl
sool0.5 tl
Pashakreemiks:
taimne vahukoor (nt Planti kaerakoor, sobib ka ühe purgi kookoskreemi tahke osa)2 dl
margariin/või3 spl
suhkur3 spl
apelsini koor, riivitud1
sidrunimahl2 spl
rosinad, kuivatatud ploomid või aprikoosid, marmelaad, pähklid vmsKaunistuseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!