Tofukreemiks:

300g

Bon Soya naturaalne pehme tofu

3-4 spl

sidrunimahl

3-4 spl

suhkur

1 tl

vanillisuhkur

0.5 tl

sool

Pashakreemiks:

2 dl

taimne vahukoor (nt Planti kaerakoor, sobib ka ühe purgi kookoskreemi tahke osa)

3 spl

margariin/või

3 spl

suhkur

1

apelsini koor, riivitud

2 spl

sidrunimahl

Täidiseks

rosinad, sukaad, kuivatatud ploomid/aprikoosid, marmelaad, pähklid vms

Klassikaline kevadpühade maius taimses kuues. Imeilusaid pühi!

VALMISTAMINE

  1. Kõigepealt valmista tofukreem: blenderda kõik koostisosad ühtlases sametiseks kreemiks. Lase tunnike-kaks külmikus maitseid endasse imeda.
  2. Mikserda kokku kõik pashakreemi koostisosad, seejärel sega-mikserda juurde ka tofukreem. Maitse: lisa suhkrut kui soovid magusamat pashat, sidrunimahla, kui eelistad hapukamat. Pea meeles, et kreem tõmbab maitseid korralikult sisse alles mitu tundi hiljem kapis nõrgudes, seega maitsesta julgelt.
  3. Vooderda sõela sisemine osa marliga. Tõsta kreem marlisse ja silu ühtlaseks.
  4. Asteta sõel suurema kausi kohale, vooderda sõelapealne osa marliga nii, et saad sellele asetada midagi rasket, nt purke või pott, et kogu vedelik saaks välja niriseda.
  5. Aseta kauss ööseks külma.
  6. Järgmisel päeval tõsta kauss külmast ja haruta marli sõela pealt lahti. Jälgi, et kogu sõelapealne oleks marlist vaba, et järgmine samm probleemideta õnnestuks.
  7. Kata sõel taldrikuga ja keera taldrik kiire liigutusega ümber, kummutades sõelasisu taldrikule.
  8. Eemalda sõel ja haruta marli pasha pealt ettevaatlikult ära.
  9. Lisa kaunistuseks marju, marmelaadi, suhkrustatud puuvilju, kompotti vms.