1 tk

Sibul

1/2

Paprika

3-4 tk

Päikesekuivatatud tomatit

3 spl

Kikerhernejahu

15 spl

Vett

Maitseks

Soola, Pipart, Basiilikut

 Põnev omletiretsept, mille valmistamiseks ei kulu ühtegi muna. Kikerhernejahu, mida retseptis kasutatakse muna asemel, on ühtlasi väga valgurikas. Seetõttu on tänase omleti puhul tegemist ülimalt maitsva, aga ka väga tervisliku roaga!

Kui kikerherneomleti valmistamine selgeks saab, on oht, et enamik nädalavahetuse hommikuid hakkavad mööduma just selle saatel. Tegelikult on kikerherneomlett väga vaheldusrikas ja mõnus hommikusöök, sest selle maitset saab muuta väga kerge vaevaga – lisamiseks sobivad seeneviilud, brokoli tükid vms. Kuidas see vanasõna oligi: “Ühel omletil mitu nägu..”

Kikerherneomletil on fänne üle kogu maailma, sest selle krõbe tekstuur ja mõnus maitse ei jäta kedagi külmaks. Antud kogusest saab ühe ülepanni-omleti või kaks väiksemat.

 PAAR NIPPI, MIDA SILMAS PIDADA
* omlett eeldab väga head panni
* tainas peab olema paksema pannkoogitaigna sarnane ega tohi olla vedel
* kikerhernejahu müüakse ökopoodides, nt Biomarketis ja Piprapoes, kuid selle asemel saab edukalt kasutada ka hernejahu, mis on tunduvalt soodsam ja saadaval enamike kaupluste jahuletis.
* maitsepärmihelbed on suurepärane toode, mida lisada soolastesse toitudesse või raputada toidu peale. Toidule annab maitsepärm pähklise-juustuse meki. (saadaval nt Prismades, Kaubamajas, Solarises jm)
* võid retseptis kasutada lisaks mainitule ka oma lemmikmaitseaineid

 VALMISTAMINE
Haki sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja prae pannil pehmeks. Samal ajal saad valmis segada omletitaigna. Sega jahu, maitseained ja maitsepärmi helbed omavahel kokku. Lisa vesi ja sega hoolega läbi. Lisa taignasse pannil praetud sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja sega tainas läbi. Võid lisada tükeldatud peterselli või rohelist sibulat. Tainas peaks jääma tihkem/paksem.

Vala tainas pannile ja aja lusikaga laiali. Prae mõlemalt poolt umbes 5-6 minutit. Kui teed ülepanni-omletti, võid kergemaks ümberkeeramiseks selle pannilabidaga keskelt pooleks teha.

Ja siis jääb üle vaid heal maitsta lasta.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev