2

Pagaripoisid või Coop külmutatud lehttaigen

0.5 l

sojapiim

1 topsik

Alpro vanillidessert

2 spl

maisitärklis

100 g

suhkur

100 g

taimne või/margariin

2 tl

vanilli

1

sidrunikoor, riivitud

lemmikmoosi (soovitame hapukamat)

VALMISTAMINE 

  1. Võta lehttaigen tunnikeseks tavakülma sulama ja eelkuumuta ahi 220 kraadini. 
  2. Kuni taigen sulab, valmista vanillikaste. Vala paar lusikatäit sojapiima tassi ja lisa maisitärklis.  Sega korralikult läbi.
  3. Vala ülejäänud sojapiim potti ja lase vaikselt podisema tõusta, lisa juurde suhkur, margariin, vanill,  sidrunikoor ja vanillidessert. Alanda kuumust nii, et vedelik keema ei tõuseks.
  4. Vala pidevalt vispeldades potti maisitärklise-piima segu. Jälgi, et vedelik keema ei tõuseks.
  5. Vispelda kuni segu pakseneb ja vaikselt paksemat pudingit meenutama hakkab. Selleks võib kuluda 5-10 minutit. Kui segu ikka pakseneda ei taha, lisa vähehaaval maisitärklist juurde. Pea meeles, et jahtudes pakseneb kaste veelgi.
  6. Kuni kaste jahtub, võid hakata koogikihte küpsetama. Jaga taigen viieks võrdseks osaks. Puista lauale jahu ja sõtku tainas taignarulliga vaikselt lahti. Proovi teha võimalikult õhuke taignaleht. Lõika taignast lahtikäiva koogivormi abil ring. 
  7. Kata küpsetusplaat (võimalusel 2 tk, et küpsetusprotseduuri kiirendada) küpsetuspaberiga ja küpseta ringikest, kuni see on pealt kuldpruun.
  8. Tõsta taigen jahtuma ja rulli välja uus ringike. Korda kogu protseduuri kõigi taignaosadega.
  9. Lõpuks vormi järelejäänud ääretükid väiksemaks taignapalliks ja rulli see suvaliseks ruuduks. Küpseta samamoodi ahjus.
  10. Nüüd saad hakata kooki ehitama: kõige esimese kihi peale määri omale meeldiv kogus moosi, lusikapõhjaga vaikselt taigna õhumulle lõhkudes, et moos imenduks igasse taignaossa.
  11. Tõsta peale järgmine koogipõhi ja seekord immuta see vaniljekreemiga.
  12. Kui soovid moosisemat kooki, võid uuesti lisada kihi moosi, muidu aga jäta taaskord vaniljekreemikihiga.
  13. Viimase ringi peale määri kindlasti just vaniljekreemi ja seejärel purusta kätega ülejäänud taigna ruuduke taignapudiks, raputa pudi viimase vaniljekreemikihi peale.
  14. Lase koogil tunnike-kaks külmikus maitseid sisse tõmmata ja naudi!