1 tl

oliiviõli

2

küüslauguküünt (tükeldatud)

1

jalapeno (võib ka ära jätta)

1 tass

kinoad (korralikult voolava vee all loputatud)

1 tass

köögivilja puljongit

1 purk

musti ube (loputatud ja kurnatud)

1 purk

tükeldatud tomateid

200 g

konserveeritud maisi

1 tl

tšillipulbrit

0.5 tl

vürtsköömneid

1

avokaado (tükeldatud)

1

laimi mahl

2 tl

koriandrit (hakitud)

Ühe panni road on meile nii mokkamööda!  
Olgem ausad – suvel pole tihti aega köögis pikalt toimetada. Samas tahaks siiski, et toit oleks mitmekülgne, toitev ja maitsev. Sel juhul tulebki appi ühe panni roog – mehhikopärane kinoa! Natuke hakkimist, natuke panni peal segamist, ühe toiduvalmistamise nõu pesu ja VOILA – valmis! Asugem siis kokkama! Sellest poole tunniga valmivast roast saab mõnusasti söönuks umbes neli inimest.

VALMISTAMINE
Kuumuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja jalapeno, prae hoolikalt segades umbes üks minut. Lisa kinoa, puljong, oad, tomatid, mais, tšillipulber ja vürtsköömned. Maitsesta veel lisaks soola ja pipraga. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust ja lase podiseda, kuni kinoa muutub pehmeks (umbes 20 minutit). Lõpus lisa avokaado, laimimahl ja koriander.
Serveeri ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas