Mehhikopärane kinoa

Olgem ausad – suvel pole tihti aega köögis pikalt toimetada. Samas tahaks siiski, et toit oleks mitmekülgne, toitev ja maitsev. Sel juhul tulebki appi ühe panni roog – mehhikopärane kinoa! Natuke hakkimist, natuke panni peal segamist, ühe toiduvalmistamise nõu pesu ja voila – valmis! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Kumuuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
  2. Lisa küüslauk ja jalapeno, prae hoolikalt segades umbes üks minut.
  3. Lisa kinoa, puljong, oad, tomatid, mais, tšillipulber ja vürtsköömned. Maitsesta veel lisaks soola ja pipraga.
  4. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust ja lase podiseda, kuni kinoa muutub pehmeks (umbes 20 minutit).
  5. Lõpus lisa avokaado, laimimahl ja koriander ning serveeri.
oliiviõli1 tl
küüslauguküüs2
jalapeno1
kinoa1 tass
köögiviljapuljong1 tass
mustad oad1 purk
tomatid1 purk
konserveeritud mais200 g
tšillipulber1 tl
vürtsköömnd0.5 tl
avokaado1
laimi mahl1
koriander2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!