5-6 tk

tomat (hakitud)

1 tk

sibul (hakitud)

1 tk

küüslauguküüs

2 spl

õli

400 gr

(täistera) spagette, murra u 3-4 cm pikkusteks juppideks

1 l

köögiviljapuljong (rohkem, kui soovid tõepoolest suppi valmistada)

0,5 tl

sool

0,5 spl

pipar

2 spl

oreganot (võib asendada nt tüümianiga)

2 spl

vürtsköömen

Maitseks

hakitud tšillit, jalopenot või tšillimaitseainet

Serveerimiseks

kaerakoort ja/või avokaadot

 Toome Sinuni midagi Ladina-Ameerikast. Kahjuks küll mitte sealse päikese ega soojakraadid, kuid midagi mõnusat siiski! Mehhiko nuudlisupp olevat üks väga populaarne roog, mida saab kerge vaevaga muuta ja timmida ning mis seetõttu pakub mitmekülgseid valmistamise võimalusi.

Me ei tea, kuidas Sul supiga lood on, aga meie eelistame peamiselt pakse ja tummiseid suppe, mida mõni ehk koguni pajaroaks võiks nimetada.  Sestap kutsus see retsept meid peaaegu nimepidi! Supiteo ajal täitus tuba mõnusa aroomiga ja ajas suu vett jooksma. Kui supp oli valmis, selguski tõsiasi, et tegemist on siiski pajaroaga. 

Soovitame soojalt – igas mõttes!  Koguseliselt saab sellest umbes 10 keskmist kausitäit ja aega kulub vaid 25 minutit – päris hea diil, kas Sa ei leia?

 VALMISTAMINE
Blenderda või purusta saumikseriga ühtlaseks seguks tomatid, sibul, küüslauk ning õli. Vala segu potti ja lase keskmisel kuumusel keeda. Lisa nuudlid, köögiviljapuljong ning maitseained. Kui soovid teravamat tulemust, lisa julgesti tšillit ja jalopenosid.

Lase supil keskmisel kuumusel podiseda umbes 12-15 minutit, kuni nuudlid on muutunud pehmeks.

Serveeri supp, lisa peale nt kaerakoort ja naudi! Peale külvamiseks sobivad imehästi ka igasugused seemned! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas