Mehhiko Buddha kauss

Maitsekas ja kerge roog – Alisa Tsitseronova jagab Sinuga oma imelist Mehhiko Buddha kausi retsepti!

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile.
  2. Samal ajal prae oad koos õli ning maitseainetega 3-5 minutit keskmisel tulel. Sega korralikult, et kõik maitsed seguneksid. 
  3. Prae poolikuid sibularõngaid kuni need on kuldsed, seejärel lisa paprikaribad ning prae 4-5 minutit, kuni need on pehmed. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. Prae veel paar minutit.
  4. Guacamole jaoks koori avokaadod, eemalda seemned ning purusta need kausis kahvli või pudrunuiaga. Kui soovid eriti kreemist tekstuuri, võid kasutada ka köögikombaini. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. 
  5. Nüüd on aeg Buddha kauss kokku panna. Pane kaussi riis, oasegu, praetud juurviljad, mais, tomat, kurk ja guacamole. Kaunista koriandriga ning pigista peale laimimahla. 
  6. Võid kausis kasutada kõiki värskeid köögivilju, mis parasjagu kodus on olemas. Roaga sobib väga hästi ka taimne hapukoor, kuna see lisab toidule värskust. Minu lemmik on Oatly kaerakoor. 
  7. Naudi!
valge või pruun riis125 g
poolitatud kirsstomatid8-10
keskmine kurk, viilutatud1
magus mais1 purk
koriander, laimgarneeriks
Ubade jaoks:
õli1 spl
punased oad1 purk
Santa Maria mahe taco kaste100 g
Santa Maria taco maitseaine1 tl
suitsupaprika pulber1/2 tl
sibula pulber1/2 tl
sool/piparmaitsestamiseks
Praetud juurviljade jaoks:
punane paprika, viilutatud1
sibul, poolringideks viilutatud1
Santa Maria taco maitseaine1/2 tl
küüslaugupulber1/2 tl
sool/piparmaitsestamiseks
Guacamole jaoks:
küps avokaado2
laimimahl1/2 spl
küüslauguküüs, hakitud1
sool/piparnäpuotsatäis

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!