Salati jaoks:

280 g

makarone

1

paprika, hakitud

1

keskmine sibul, hakitud

4

tomatit, hakitud

1

väike kurk, hakitud

3/4 tassi

hakitud hapukurki

oliivid (valikuline)

Kastme jaoks:

1 1/2 tass

valgeid ube, kurnatud ja loputatud

160 ml

taimset piima

40 g

kooritud kanepiseemned (või 1/3 tassi leotatud india pähkleid)

4

küüslauguküünt

1 spl

Dijon sinepit

1 spl

laimi- või sidrunimahla

1 spl

valget äädikat või õunaäädikat

1/2 tl

meresoola

maitse järgi

musta piprat

värsket tilli

Eesti Vabariigi aastapäeval tõime Sinuni taimse kartulisalati! Seekord taasiseseisvumise puhul jagame aga imelist makaronisalatit isetehtud kastmega! Suurepärane valik tänasele pühadelauale. 😉

Kui eelistad makaronisalati asemel ikkagi kartulisalatit, siis chekka iseseisvuspäeval jagatud retsepti: https://taimneteisipaev.ee/retseptid/kartulisalat/

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Keeda makaronid.
  2. Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned(või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.
  3. Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.
  4. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
  5. Kaunista värske tilliga ja naudi!