Makaronisalat

Eesti Vabariigi aastapäeval tõime Sinuni taimse kartulisalati! Seekord taasiseseisvumise puhul jagame aga imelist makaronisalatit isetehtud kastmega! Suurepärane valik tänasele pühadelauale. Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Keeda makaronid.
  2. Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned (või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.
  3. Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.
  4. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
  5. Kaunista värske tilliga ja naudi!
Salat:
makaronid280 g
paprika, hakitud1
keskmine sibul, hakitud1
tomatid, hakitud4
väike kurk, hakitud1
hapukurk, hakitud3/4 tassi
oliivid (valikuline)
Kaste:
valgeid oad, kurnatud ja loputatud1 1/2 tass
taimne piim160 ml
kooritud kanepiseemned (või 1/3 tassi leotatud india pähkleid)40 g
küüslauguküüs4
Dijoni sinep1 spl
laimi- või sidrunimahl1 spl
valget äädikas või õunaäädikas1 spl
sool, piparmaitse järgi
värske till

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!