1

keskmine bataat ehk maguskartul

1 purk

musti ube (loputatult ja kurnatult)

1 purk

purustatud tomateid

200 g

külmutatud või konserveeritud maisi

2 spl

tomatipastat

6 tassi

köögiviljapuljongit

0.5 tassi

maisijahu

1

sibul (hakitult)

2 spl

kookosõli või muud

2

küüslauguküünt (hakitult)

2 spl

tšilli pulbrit

1 spl

vürtsköömneid

Maitseks:

cayenne'i pipar, sool

Supi peale:

avokaadot, laimi, tortilla krõpse, kaerakoort

Nagu kõik Taimse Teisipäeva lehe jälgijad juba teavad, on meil nõrkus mehhikopäraste tšillide ja suppide suhtes. ❤️

Jätkame seda joont ja toome Sinuni maguskartuli tortilla supi! Just nii – üks hea asi saab teisega kokku ja siis kolmandaga ja siis… Lõpuks jõuab kõik see hea Sinu kõhtu ja teeb olemise mõnusaks!

Sellest kogusest jagub suppi umbes kuule ja valmib kogu kupatus kokku tunnikesega.

VALMISTAMINE

Viiluta sibul ja haki küüslauk peeneks. Pane supipott keskmise kuumusega tulele, lase õli potipõhjas kuumaks ning prae sibulat ja küüslauku umbes 3-5 minutit, kuni muutuvad klaasjaks.

Lisa potti tšillipulber, köömned ja Cayenne pipar, sega ja kuumuta umbes 1 minut. Lisa juurde maisijahu ning rösti segu poti põhjas umbes 2-3 minutit, sega pidevalt. Ole ettevaatlik, et maisijahu ei kõrbeks poti põhja, vajadusel keera kuumus madalamaks.

Järgmiseks lisa potti köögiviljapuljong, sega ja lase sel keema tõusta. Puljong peaks muutuma keema tõustes paksemaks. Lisa juurde tomatipasta, sega hoolikalt kõik läbi.

Lisa purustatud tomatid (koos vedelikuga), mustad oad ja mais. Koori bataat ja haki umbes 1 cm kuubikuteks, lisa ka bataadi kuubikud potti.

Kata supipott kaanega ja lase keskmise kuumusega keema. Kui supp keeb, keera temperatuur alla ja lase supil tasasel tulel aeg-ajalt segades keeda 30 minutit, kuni bataat muutub pehmeks. Soovi korral maitsesta soolaga.

 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas