1 tass

vett

1 tass

puljongit

1 tassitäis

rohelisi läätsi (loputa)

2 spl

oliiviõli

2 tk

küüslauguküünt (purustatud)

1 purk

purustatud tomateid

0,5

paprikat (tükelda)

2 tk

hapukurki (haki)

1-2 spl

kookossuhkrut või muud suhkrut

1 tl

vürtsköömneid

1-2 tl

tšilli maitseainet

1-2 spl

BBQ-kastet

Maitseks

suitsutatud või tavalist paprikapulbrit, maitsepärmi, soola ja pipart

8-10

burgerisaia

1-2 tl

taimset margariini või õli saia pruunistamiseks

 Lohaka Leo burger, on burger mis käed ja suuümbruse kindlasti mõnuga ära määrib, kuid mis oma lihtsuses võlub igaüht. Lohakas Leo on igaühe sõber, anna talle võimalus!

Antud kogustest saad 4-5 burgerit.

 VALMISTAMINE

Lisa pannile vesi ja puljong ning loputatud läätsed ning lase podiseda keskmisel kuumusel. Lase läätsedel keema tõusta ning vähenda siis kuumust nii, et toit ei keeks, kuid siiski podiseks. Kata kaanega ja lase läätsedel pehmeneda umbes paarkümmend minutit. Kui läätsed on pehmed, kurna ning aseta kõrvale.

Soojenda suur pann keskmise kuumuseni, lisa õli, sibul, küüslauk ja paprika. Maitsesta natukese soola ja pipraga ning sega. Prae pidevalt segades umbes 4-5 minutit või kuni sibul on muutunud kuldseks. Lisa tomatikonserv, kookossuhkur (või tavaline suhkur), hakitud hapukurk, bbq kaste, tšilli maitseaine, vürtsköömneid ja suitsutatud paprika. Sega korralikult ja lase podiseda paar minutit.

Lisa pannile ka läätsed ning sega läbi. Lase toidul veel küpseda keskmisel kuumusel, kuni ka läätsed soojenevad (umbes 5-10 minutit). Maitse ja vajadusel lisa soola, tšillit või muud maitseainet. Kas oleme juba maininud, et maitsepärm sobib igale poole? Mhm, sobib siiagi!

Serveeri kukli* vahel peente sibularõngastega.

*Kuklitele võiks anda mõnusa maitse ja ilusa jume need kiirelt (taimse margariiniselt) kuumalt pannilt läbi lastes. Suuremat hulka burgereid valmistades kasuta kuklite röstimiseks ahju.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas.