2 purki

konserveeritud purustatud tomateid

1 purk

kikerherneid

1

lillkapsapea (õisikud väikseks lõigatud)

0,5 tassi

rosinaid

100g

beebispinatit (ribadeks hakitud)

1 tass

kuskussi

1

sibul (hakitud)

1,5 tl

vürtsköömneid

0,5 tl

ingveripulbrit

0,5 tassi

vett

2 spl

õli

Maitseks:

soola ja pipart

Oleme aeg-ajalt utsitanud Sind tagant mõne retsepti kõrvale riisi, bulgurit või kuskussi tegema. Kindlad me olla ei saa, kas oled kuskussile ka võimaluse andnud ja sestap otsustasime täna Sinuni tuua retsepti, mida võiks just sellega teha.  Loomulikult on maitsvad ka teised mainitud variandid, aga tegelikult on ju päris mõnus kokates eksperimenteerida. Seega julgustame Sind proovima!
Ja ole nüüd aus – kui teed midagi tavapärasest erinevat, on ju tunne, nagu sööks hoopis restorani/toidukoha toitu. Päris mõnus tunne. Lisaks saad kokka isiklikult tänada.  Kogusest jagub neljale ning aega kulub pool tunnikest.

VALMISTAMINE
Kuumuta pannil õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa pannile köömen, ingver, soola ja pipart ning sega korralikult läbi.
Lisa ka purustatud tomatid koos vedelikuga, kikerherned, lillkapsaõisikud, rosinad ning vesi ja lase segul keema tõusta. Hauta segu, kuni juurviljad muutuvad pehmeks (umbes 15-20 minutit). Lisa beebispinati ribad, sega.
Samal ajal alla kuskuss kaussi ja vala peale 1 tass kuuma vett, kata kinni ja lase umbes 5 minuti jagu seista ja veel imenduda.
Serveeri lillkapsa kikerherne pada kuskussi padjal ja naudi! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas