¼ pakki

Riisi (nt basmati)

1,5 spl

Õli

1 tk

Sibul (haki kuubikuteks)

1-2 tk

Porgandit (haki kuubikuteks)

1-2 tassitäit

Brokkolit (haki peeneks ja kasuta ka vart)

1 purk

Kikerherneid (loputa ja kurna)

1 purk

Kookospiima

1 tl

Karripulbrit

0,5 - 1 tl

Vürtsköömne maitseainet (võib asendada ka jahvatatud köömnetega)

1 - 1,5 tl

Suitsutatud paprika pulbrit (võib asendada ka tavalise paprikapulbriga)

2 spl

Bon Soya maitsepärmi (võib ka ära jätta)

1 tl

Sojakastet

Maitseks

Soola, tšillit või garam masala maitseainet

 Mõnusalt maitsev ja parajalt lihtne karri, mida sobib hästi süüa koos riisigaAntud kogustest tuleb üks suurem pannitäis karrit, riisiga koos jagub seda 4-5 mõnusaks portsjoniks.

VALMISTAMINE

Keeda riis vastavalt pakendil olevale juhisele ning maitsesta vähese soolaga. Samal ajal kuumuta pannil õli ning pruunista sibulat, kuni see muutub klaasjaks.

Lisa sool (umbes 1 tl), porgandikuubikud ja brokkoli. Pruunista paar minutit, lisa kikerherned ja maitseained – karri, suitsutatud paprika, vürtsköömned, pipar, tsilli, sojakaste ja maitsepärm. Sega kõik kenasti ära ja pruunista veel umbes 5 minutit ja lisa kookospiima. Lase kaane all madalal kuumusel haududa, kuni kõik on parajalt krõmps või pehme, olenevalt sellest, kuidas sulle rohkem maitseb.

Vajadusel lisa veel soola või sojakastet ning suurema vürtsikuse saavutamiseks tšillit, vürtsköömnesegu või garam masalat.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev