Veel üks roog, mille puhul on tegemist kindla peale minekuga, on karri!
Palju niigi häid asju koos, natuke kookost ka hulka ja ongi hõrgutis valmis. Karriga on natuke nagu tšilligagi – suuresti saab lähtuda sellest, mis parasjagu kodus olemas on ja sestap on variatsiooni kerge saavutada ja toidust raske tüdineda.
VALMISTAMINE:
- Lase kõrgema äärega pannil või potis 1,5 spl õli kuumaks ja kuumuta sibulat umbes 10 minutit, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks.
- Lisa küüslauk, ingver, koriander, köömned, tüümian ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
- Sega juurde keetmata läätsed ja vala juurde köögiviljapuljong. Hauta läätsed pehmeks – selleks kulub umbes 10 minutit.
- Lase pannil 0,5 spl õli kuumaks ning rösti lillkapsast umbes 2-3 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks.
- Lisa lillkapsas pannile või potti keedetud läätsede juurde, lisa ka porgand ja kookospiim, lase tasasel tulel keeda umbes 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
- Sega juurde oad või herned, hauta veel umbes 3-4 minutit.
- Viimaks lisa juurde sidruni mahl ja maitseroheline, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka maitsepärmiga.