3 tk

sibulat (peeneks hakituna)

2 tk

porgandit (peeneks hakituna)

5 tk

keskmist kartulit (väikste kuubikutena)

450 grammi

pruune või rohelisi läätsesid (loputatult)

1 purk

purustatud tomateid

8-10 tassi

köögiviljapuljongit

1 tass

hakitud/külmutatud spinatit või lehtkapsast

Maitseks

soola, paprikapulbrit, sutsuke tšillimaitseainet, maitsepärmi, sortsuke äädikat, soovi korral ka natuke karrit ja vajadusel tibake suhkrut

 Üks hästi lihtne, kuid maitsetest pungil ja tervisest pakatav pada. Kõlab paljulubavalt, kas pole? Läätse-köögivilja pada on just selline! 😍

Lisaks sellele, et tegemist on tervisliku ja toitva kõhutäiega, on mõnus see, et kui mingit koostisosa ei ole parajasti käepärast, on seda lihtne millegi muuga asendada või üldse ära jätta. Pajaroa maitse sellest ei kannata ja kõht saab igal juhul mõnusalt täis (umbes kuuel inimesel). Väga vähenõudlik pada selles mõttes! Soodne ka!

Nii suppide kui padade puhul on boonuseks see, et ülejäägi saab kenasti sügavkülma panna, et siis hiljem mugavalt võtta, üles soojendada ja nautida!

  VALMISTAMINE
Sega potis kokku kõik koostisosad, välja arvatud spinat, maitsepärm ja äädikas ning lase madalal kuni keskmisel kuumusel valmida umbes 1.5 tundi. Lisa spinat, äädikas ja maitsepärm ning lase veel 5 minuti jagu valmida. Maitsesta vajadusel veel soola ja paprikapulbriga.

NB! Selles pajas võib kasutada vabalt ka punaseid või kollaseid läätsesid – need valmivad kiiremini ning keevad pigem pudrusemaks. Siiski, kui kasutad heledaid läätsi, haki köögiviljad eriti peeneks ning paja valmismisaeg lüheneb oluliselt. Pada on valmis siis, kui köögiviljad ja läätsed on hamba all pehmed või lausa pudruseks keenud.  Serveeri näiteks kaerakoorega ja naudi maitseelamust! 

Mis Sa sellest arvad, kui edaspidi lisaksid igasse pajarooga, kuhu vähegi lääts võiks sobida, neid peotäie jagu? See on lihtne viis muuta toit veelgi toitvamaks ja tervislikumaks. Kas on üldse mingi pajaroog, kuhu lääts ei passiks?

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev