60 g

punaseid läätsesid

60 g

kinoad

0,5 tl

paprikapulbrit

0,5 tl

karripulbrit

Maitse järgi

soola

Praadimiseks

õli

1 suurem küps

avokaado

1

laimi mahl

Peotäis

kirsstomateid

2 vart

rohelist sibulat

Veidi

marineeritud jalapenot (soovi korral)

Paar peotäit

beebispinati lehti

Seekordne imeheade kotlettide retsept pärineb blogist Hea toidu kodu, kust taimseid retsepte leiab rohkem kui küll! ❤️ Need valmivad kiirelt, on krõbedad ja mahlased ning moodustavad koos avokaado ja salatiga tohutult maitsva ja tervisliku kombo.

Kogus: kahele (4 kotletti)

VALMISTAMINE

  1. Viska läätsed ning kinoa potti, lisa suts soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 2 sõrme võrra teradest kõrgemale. Keeda pehmeks (läheb umbes 20 minutit), vahepeal kontrolli, ega vesi pole otsa saanud. Kui on, siis lisa juurde. Tekkima peab pudrutaoline mass.
  2. Sega juurde maitseained ning lase pudrul jahtuda.
  3. Jahtumise ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral tükelda sisse pisut jalapenot.
  4. Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.
  5. Kui puder enam-vähem jahtunud, siis vormi segust 4 kotletti ning prae need õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt krõbedaks.
  6. Serveerides säti kotletid spinatilehtede hunnikule, tõsta peale avokaadomögin ning puista üle tomatipoolikute ja rohelise sibulaga.

Naudi! Ja tee oma toidust ikka pilti ka ja tagi #taimneteisipäev 🙂

Retsepti allikas: http://kahvliga.ee/laatse-kinoakotletid-monusa-salatiga/