Küüslaugune seene-riisi ahjuroog

See ühes potis valmiv ahjuroog on lihtne, soojendav ja keelt alla viiv toit, mis kahtlemata saab pärast esimest valmistamiskorda juba õhtusöögilaua regulaarseks külaliseks!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 195 kraadini.
  2. Pese riis ning pane see suurde ahjunõusse (võiks olla keraamiline).
  3. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, maitseained ning sega kõik läbi.
  4. Aseta viilutatud seened ühtlaselt riisisegu peale.
  5. Vala peale puljong ning kata tihedalt fooliumiga või kaanega.
  6. Küpseta 45 minutit.
  7. Võta ahjust ning võta pealt foolium või kaas, kontrolli, kas riis on pehme. Kui ei, siis sega, kata uuesti ning pane ahju tagasi 10 minutiks.
  8. Kui riis on pehme, võta ahjust. Kui on näha veel vedelikku, pane nõu ilma katteta ahju veel 5 minutiks, et vedelik aurustuks.
  9. Serveeri kohe soojalt.
pikateraline riis400 g
puljong (nt seenepuljong või Food Studio aedviljapuljong)840 ml
keskmine sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud4-5
sool1,5 tl
jahvatatud pipar3/4 tl
kuivatatud tüümian1 tl
kuivatatud rosmariin1 tl
viilutatud šampinjonid või muud hooajalised seened600 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!