400 g

pikateralist riisi

840 ml

puljongit (nt seenepuljong või Food Studio aedviljapuljong)

1

keskmine sibul, peeneks hakitud

4-5

küüslauguküünt, peeneks hakitud (maitse järgi vähem või rohkem küüslauku)

1,5 tl

soola

3/4 tl

jahvatatud pipart

1 tl

kuivatatud tüümiani

1 tl

kuivatatud rosmariini

550 g

viilutatud šampinjone

See ühes potis valmiv ahjuroog on lihtne, soojendav ja keelt alla viiv toit, mis kahtlemata saab pärast esimest valmistamiskorda juba õhtusöögilaua regulaarseks külaliseks!

Kogus: kuuele

 VALMISTAMINE

—Eelsoojenda ahi kuni 195℃.

—Pese riis ning pane see suurde ahjunõusse (võiks olla keraamiline).

—Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning maitseained. Sega.

— Kalla viilutatud seened ühtlaselt peale.

— Vala peale puljong ning kata tihedalt fooliumiga või kaanega.

—Küpseta 45 minutit.

—Võta ahjust ning võta pealt foolium või kaas, kontrolli, kas riis on pehme. Kui ei, siis sega, kata uuesti ning pane ahju tagasi 10 minutiks.

—Kui riis on pehme, võta ahjust. Kui on näha veel vedelikku, pane nõu ilma katteta ahju veel 5 minutiks, et vedelik aurustuks.

—Serveeri kohe soojalt.

Tee oma toidust pilti ka ja tagi #taimneteisipäev! 🙂

Retsepti allikas!