Kukeseenekaste on imemaitsev nii keedu-, prae- ja ahjukartuliga, kuid ideaalselt sobib ka pasta, bulguri või riisiga. Kui kukeseeni pole saadaval, asenda need näiteks šampinjonidega. Antud kogusest jagub umbes kolmele.
VALMISTAMINE:
- Keeda vastavalt õpetusele pasta, riis või valmista kartul meelepärases kuues. Samal ajal lase pann kuumaks ja lisa sinna 1-2 spl õli või margariini (võisema maitse saavutamiseks). Kui rasvaine on kuum/sulanud, lisa hakitud sibul ja prae paar-kolm minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa kukeseened ja soola-pipart vastavalt maitsele.
- Lase seentel keskmisel kuumusel kaane all haududa, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud ja seened on mõnusalt kuldse värvuse omandanud. Vala peale taimne koor, lisa vesi ja sega korralikult.
- Maitse ettevaatlikult ja vajadusel lisa soola-pipart, maitsepärmi või mõnd muud maitseainet.
- Lase kastmel mõni minut kaane all soojeneda ja podiseda.
- Kuhja taldrikule mõnus kuhi omale meelepärast lisandit ja uputa kukeseenekastmesse.