200 grammi

riisi / pastat / kartulit (nii, et jaguks kolmele sööjale)

300-400 grammi

kukeseeni või muid seeni (hakitud)

200-250 ml

taimset koort (sobib nii soja- kui ka kaerakoor)

0,25 tassi

vett

1 tk

sibul (hakituna)

1-2 spl

taimset margariini (nt tumesinine Keiju) või õli praadimiseks

Maitseks

soola ja pipart, soovi korral maitsepärmi või mõnd muud maitseainet, mis sulle toidutegemisel omaks on saanud

Kukeseenekaste on imemaitsev nii keedu-, prae- ja ahjukartuliga, kuid ideaalselt sobib ka pasta, bulguri või riisiga. Kui kukeseeni pole saadaval, asenda need näiteks šampinjonidega. Antud kogusest jagub umbes kolmele.

 VALMISTAMINE

Keeda vastavalt õpetusele pasta, riis või valmista kartul meelepärases kuues. Samal ajal lase pann kuumaks ja lisa sinna 1-2 spl õli või margariini (võisema maitse saavutamiseks). Kui rasvaine on kuum/sulanud, lisa hakitud sibul ja prae paar-kolm minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa kukeseened ja soola-pipart vastavalt maitsele.

Lase seentel keskmisel kuumusel kaane all haududa, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud ja seened on mõnusalt kuldse värvuse omandanud. Vala peale taimne koor, lisa vesi ja sega korralikult. Maitse ettevaatlikult ja vajadusel lisa soola-pipart, maitsepärmi või mõnd muud maitseainet.

Lase kastmel mõni minut kaane all soojeneda ja podiseda.

Kuhja taldrikule mõnus kuhi omale meelepärast lisandit ja uputa kukeseenekastmesse.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev